Παρέμβαση κόλαφος του Αντώνη Σαμαρα για Αζοφ και Ζελενσκι

Ακόμα και ο Αντώνης Σαμαράς «άδειασε» όσα έγιναν στη Βουλή με τον Ζελένσκι. «Μεγάλο λάθος» χαρακτήρισε ο πρ. πρωθυπουργός αυτά που διαδραματίσθηκαν στην Ολομέλεια κατά την συνομιλία του με δημοσιογράφους στη Βουλή.

Με ένα λιτό και συνάμα περιεκτικό σχόλιο ο Αντώνης Σαμαράς «δίκασε» τόσο τα αρμόδια κοινοβουλευτικά στελέχη της πλειοψηφίας όσο και τον Πρόεδρο της Ουκρανίας για την επιλογή να δοθεί βήμα -κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων- σε στρατιώτη του ναζιστικού τάγματος Αζόφ.

«Μεγάλο λάθος αυτό που έγινε», ήταν η απάντηση που έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός όταν κοινοβουλευτικοί συντάκτες του ζήτησαν να σχολιάσει την παρέμβαση του Ουκρανού Προέδρου και των δύο στρατιωτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Πέραν από τον Ζελένσκι, έχουμε ευθύνη κι ¨εμείς¨;» επανήλθαν οι δημοσιογράφοι, με τον κ. Σαμαρά να κουνά το κεφάλι με εμφανή δυσαρέσκεια και να επαναλαμβάνει: «Μεγάλο λάθος αυτό που έγινε».

Πολλοί «γαλάζιοι» βουλευτές παρουσιάζονται στους διαδρόμους της Βουλής εμφανώς προβληματισμένοι εξαιτίας της τροπής που πήρε η πολυαναμενόμενη τοποθέτηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βουλή.

Ένας εξ αυτών με σαφείς καραμανλικές αναφορές το προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω, τονίζοντας πως πλέον τίθεται ευρύτερο ζήτημα για τη στήριξη της Δύσης σε μία κυβέρνηση που έχει συσσωματώσει και στηρίζει απερίφραστα ναζιστικά στοιχεία.

Μάλιστα, όταν ρωτησνα τον συγκεκριμένο βουλευτή για το αν εγείρεται ζήτημα σε σχέση με την απόφαση του πρωθυπουργού για αποστολή θανατηφόρου πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, εκείνος προτίμησε να μη σχολιάσει αντί να υπερασπιστεί τη στάση της κυβέρνησης.

documentonews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ