Αμετανόητος ο Τασούλας, έρμαιο των Αζόφ η κυβέρνηση της Ουκρανίας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρνήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας να καταδικάσει την εμφάνιση των ναζιστικών ταγμάτων Αζόφ στην ελληνική Βουλή. Το μόνο που είπε και στη Διάσκεψη των Προέδρων και μιλώντας με δημοσιογράφους είναι πως επρόκειτο για κάτι «αχρείαστο»…

Από την απάντηση του Τασούλα πάντως προκύπτει κάτι εξαιρετικά αποκαλυπτικό. Η ναζιστική οργάνωση Αζόφ κάνει κουμάντο στην ουκρανική κυβέρνηση, είτε με την απόλυτη συνένοχοι του Ζελένσκι, είτε κρατώντας τον Ζελένσκι, όμηρο των επιθυμιών τους.

Ο Κ. Τασούλας δεν θα εκδώσει ανακοίνωση με την οποία θα εκφράζει την δυσαρέσκειά του ούτε προτίθεται να επικοινωνήσει με την ουκρανική πρεσβεία για το μείζον θέμα που δημιουργήθηκε. «Δεν θα βγάλω ανακοίνωση, δεν θα συμβάλλω να ανατραπεί η μεγάλη εικόνα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ δικαιολογήθηκε για την έλλειψη αντίδρασής του λέγοντας ότι «δεν άκουσα» να μιλά για το Αζόφ.

Η άποψη του προέδρου της Βουλής είναι πως «το σημαντικό είναι η μεγάλη εικόνα που ήταν ότι ο ηγέτης μίας χώρας που δέχεται επίθεση μίλησε στη Βουλή. Είναι ιστορικό γεγονός, αναφέρθηκε στην Ελλάδα, ζήτησε περισσότερη βοήθεια από την Ελλάδα, αναφέρθηκε στην ελληνική ομογένεια και χρησιμοποίησε τη φράση Ελευθερία ή Θάνατος»!
«Αν θέλουμε να υπονομεύσουμε, να υποβαθμίσουμε μπορούμε να μετατρέψουμε σε μεγάλη εικόνα το αχρείαστο που έγινε», ανέφερε ο Κ. Τασούλας σε δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι (του Ζελένσκι) «του δώσαμε αυτό το δικαίωμα. Το άσκησε όπως νομίζει και δεν θέλω να κριτικάρω πως». «Προφανώς θα μπορούσε να μην είχε παρουσιαστεί. Μην αλλοιώσουμε την βαρύτητα της εμφάνισής του», επεσήμανε.

Ως προς τα πραγματικά γεγονότα ο Κ. Τασούλας είπε ότι «ήταν στο πλαίσιο του δικαιώματος του Ζελένσκι να εκφράσει αυτό που ήξερε. Πουθενά δεν είχε προειπεί πριν τι θα πει. Έμαθα 10 λεπτά πριν ότι θα μιλήσουν στρατιώτες και θα μας πουν τις κακουχίες που τραβάνε υπερασπιζόμενοι την Μαριούπολη». «Η μόνη δική μου ερώτηση ήταν 6 λεπτά πριν. Είχαν την εντύπωση ότι θα ήταν βίντεο με σκηνές του πολέμου.

Μου είπαν ότι θα είναι στρατιώτες. Ο επίσημος μεταφραστής της ουκρανικής πρεσβείας μου είπε ότι λένε αυτά που τραβάνε στη Μαριούπολη. Προφανώς του είχαν πει», ανέφερε και συνέχισε: «ρωτήσαμε το πρωί την ουκρανική πρεσβεία αν θα υπάρχει κάτι επιπλέον και μας είπαν όχι. Μας ενημέρωσαν 20 λεπτά πριν.

Μάλλον απ’ ότι κατάλαβα δεν το ήξεραν και περίμεναν να μιλήσει μόνο ο Ζελένσκι (…) Φαίνεται ότι και αυτοί το έμαθαν 15 λεπτά πριν. Το πρωί που τους ρώτησα μου είπαν μόνο ο Ζελένσκι και δεν αισθάνομαι ότι μου είπαν ψέματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ