Φρίκη με 1130 νεκρούς τις τελευταίες δυο εβδομάδες – Επιβεβαιώνεται η λανθασμένη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο μήνες μετά το «τέλος της πανδημίας», το οποίο κήρυξε η κυβέρνηση με πολιτική απόφαση, η χώρα μας συνεχίζει να «ματώνει» από την επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το γεγονός πως πλέον έχουμε ξεπεράσει τη συντριπτική πλειονότητα των χωρών της δυτικής Ευρώπης σε θανάτους ανά εκατομμύριο πολιτών είναι γνωστό. Η χώρα μας έχει περισσότερους θανάτους αναλογικά με τον πληθυσμό ακόμα και από την Ιταλία του Μπέργκαμο, τη Βρετανία της «ανοσίας της αγέλης» και το Βέλγιο.

Ομως, το πρόβλημα της αυξημένης θνητότητας δεν αφορά το παρελθόν. Αντίθετα, είναι ένα τεράστιο πρόβλημα του παρόντος και του μέλλοντος και αυτό το φανερώνουν οι αριθμοί που καθημερινά δίνει ο ΕΟΔΥ. Από τις 15 Μαρτίου έως τις 7 Απριλίου η χώρα μας θρήνησε 1.130 ανθρώπους. Και αν αυτόςο αριθμός σε απόλυτα νούμερα σοκάρει, αφού επιβεβαιώνει πως κάτι συνεχίζει να πηγαίνει τελείως λάθος στη διαχείριση της πανδημίας, οι συγκρίσεις με τις άλλες χώρες πραγματικά εξοργίζουν και αποδεικνύουν πως στην Ελλάδα διαπράττεται ένα έγκλημα με την πανδημία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ourworldindata.gr, τις τελευταίες δύο εβδομάδες η Ελλάδα έχει ξεπεράσει σε θανάτους ακόμα και τις χώρες των Βαλκανίωναλλά και της ανατολικής Ευρώπης. Χώρες όπως η Βουλγαρία, η Εσθονία, η Ουγγαρία, αλλά και πολλές άλλες έχουν τις τελευταίες δύο εβδομάδες λιγότερους θανάτους από την Ελλάδα ανά εκατομμύριο πολιτών.

Capture

Ο πίνακας αποτυπώνει τη μεταβολή των θανάτων ανά εκατομμύριο πολιτών από τις 15 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου. Το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται πρώτη με μεγάλη διαφορά από την πλειονότητα των χωρών της ανατολικής Ευρώπης φανερώνει τα εγκληματικά λάθη που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες στη διαχείριση της πανδημίας.

Αυτά τα στοιχεία, που εκθέτουν ανεπανόρθωτα την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα έπρεπε να αναγκάσουν την κυβέρνηση να σταματήσει τους διθυράμβους γύρω από τη δήθεν επιτυχημένη διαχείριση, να σκύψει πάνω στο πρόβλημα και, επιτέλους, να δώσει εξηγήσεις για το γεγονός πως σε λίγα 24ωρα η χώρα μας θα έχει φτάσειτους 28.000 θανάτους.

Δεν είναι δυνατόν από την 1η Σεπτεμβρίου -και ενώ υπάρχουν εμβόλια- η χώρα να έχει θρηνήσει περίπου 15.000 ψυχές και κανείς να μη νιώθει την υποχρέωση να εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό. Δεν γίνεται η ανατολική Ευρώπη να έχει λιγότερους θανάτους από την Ελλάδα και εμείς να συνεχίζουμε να λέμε πως όλα είναι καλώς καμωμένα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ