Αποστομωτική απάντηση της Αναστασιας Γιαμαλη στις άθλιες διαδικτυακες επιθέσεις που δέχτηκε – Για ποιο λογο θα απευθυνθεί στην δίωξη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με πρόσχημα ένα meme που – στην δική μου αντίληψη- βασίζεται στη γνωστή απάτη στην οποία κάποια άτομα εμφανίζονται ως υπαλληλοι της ΔΕΗ για να μετρήσουν το ρολόι και δεν είναι , τα γνωστά τρολ που σε κάθε κυβερνητική κρίση ψάχνουν «αίμα» επέλεξαν να στρεψοδικήσουν λέγοντας ότι το σχόλιο αφορά στην εμφάνιση αυτού που παρουσιάστηκε ως έλληνικής καταγωγής πατριώτης πολεμιστής ενώ στην πραγματικότητα ήταν μαχητής του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ. Υποκριτικός άρα ο «δικαιωματισμός» μου στο αφήγημα τους. Για εμένα είναι σαφές, ίσως όμως προτιμούν λιγότερο σύνθετα σχήματα χιούμορ. Αν πάλι το κατάλαβα λάθος, είμαι περισσότερο από πρόθυμη να το παραδεχθώ και να ζητήσω και συγγνώμη.

Για την παράνομη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μιλάμε καθημερινά με αδιαπραγμάτευτη την αλληλεγγύη στον Ουκρανικό λάο. Όσοι/ες θεωρούν ότι η χθεσινή πρωτοφανής εικόνα – αφού δεν έχουν συνοδεύσει σε κανένα άλλο Κοινοβούλιο τον ουκρανό πρόεδρο- των μαχητών του Αζοφ περιποιεί τιμή στο ελληνικό κοινοβούλιο ή δεν κάνει «χατήρι» στη Ρωσία που κίβδηλα χρησιμοποιεί το επιχείρημα της «αποναζιστικοποίησης» μπορούν να συζητούν για το αν το χιούμορ μου ήταν εύστοχο ή άστοχο.

A2252356 A34F 4952 BCA3 322379C12E7E

C9500AD0 86DB 465E 9D02 B58BEF47FCDE

864F1E04 6B88 4125 AFAA 7927F9126526

7D4E2AD0 FD72 4E4B 9CB6 555EEE10A959

Στη θέση τους θα προβληματιζόμουν που μετέρχονται αυτό για το οποίο με κατηγορούν, δηλαδή «χιουμορακι για την εμφάνιση» μου.

Θα προβληματιζόμουν ακόμη που στην ανάγκη τους να ξεχάσουν το χθεσινό φιάσκο, ξεχνούν την διαδρομή των Ταγμάτων Αζόφ (ήταν το 2019, που Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων ζητούσαν το εν λόγω τάγμα να καταταχθεί στη λίστα των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων) και τους παρουσιάζουν απλά ως υπερασπιστές της χώρας τους τους οποίους «κοροϊδεύουμε» ελλείψει ενσυναίσθησης.
Καλώς ή κακώς, από το βήμα που μου δίνεται σε ράδιο, τηλεόραση και μέσα κοινωνικής δικτύωσης εγώ δεν θα σταματήσω να μιλώ και κατά της ρωσικής εισβολής και του χαμού αμάχων.

Καλώς ή κακώς, δεν είμαστε το ίδιο. Τα άτομα που με εγκάλεσαν δεν κρατήθηκαν ούτε στο ίδιο τουιτ να μην ασχοληθούν με το πως είμαι ενώ είναι σαφές ότι ενοχλούνται από αυτό που λέω.

Εδώ θα είμαστε να τα ξαναπούμε.

ΥΓ: Για τους ρέκτες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το ίδιο meme αναρτήθηκε από αξιολογότατο, πολυγραφότατο, ευφυέστατο, δημοφιλέστατο άντρα συνάδελφο και από αξιολογότατο κωμικό, και δεν τους επιτέθηκε κανείς με τα παρακάτω «εργαλεία». Είναι άλλωστε, άντρες.

Ακολουθεί η επίθεση με το meme/ το τι έγραψα πράγματι χθες για την υπόθεση/ και μια σταχυολόγηση των σχολίων εκείνων που με εγκάλεσαν για το «φάουλ» μου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ