Αφωνο ξανα το πανελληνιο με τις νέες αποκαλύψεις: Ουσίες που προκαλούσαν πτώση του οξυγόνου χορηγούνταν στη Τζωρτζίνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρομακτικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται στο φως για την υπόθεση της Τζωρτζίνας, καθώς εκτός από την κεταμίνη, στο παιδί φαίνεται ότι είχαν χορηγηθεί και ουσίες αναισθητικών φαρμάκων, τα οποία προκαλούσαν τα επεισόδιά της, όπως εκτιμούσαν οι γιατροί, πριν ανακαλυφθεί η κεταμίνη στον οργανισμό της εννιάχρονης.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο, είναι έτοιμα προς κατάθεση σχετικά έγγραφα από γιατρούς τα οποία  δείχνουν ότι χορηγούνταν ουσίες στη Τζωρτζίνα οι οποίες προκαλούσαν πτώση των επιπέδων του οξυγόνου!

Αυτά τα έγραφα και οι αναφορές των γιατρών από την Πάτρα, υπήρχαν προτούσυμβούν τα όσα συνέβησαν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο «Αγλαϊα Κυριακού» και προτού ανακαλυφθεί η χορήγηση της κεταμίνης. Και μάλιστα απέδιδαν τα επεισόδια σε υποξυγοναιμία, πιθανώς από αναισθητικά φάρμακα.

Στην Ανακρίτρια, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα καταθέσουν οι συγκεκριμένοι γιατροί υπήρχε ένα ακόμη ύποπτο σύμπτωμα, καθώς το παιδί ανέβαζε υψηλό πυρετό για ελάχιστο χρονικό διάστημα, κάτι που αντιστοιχεί σε πιθανή χορήγηση αναισθητικής ουσίας.

Ήταν άραγε απόπειρες κατά της ζωής της Τζωρτζίνας; Ήταν κάτι άλλο; Οι καταθέσεις των γιατρών αναμένεται να ξεκαθαρίσουν όλες τις λεπτομέρειες για το ποιος χορήγησε και ποιες ουσίες στην εννιάχρονη.

Εν τω μεταξύ, μια φωτογραφία ντοκουμέντο δημοσιεύει η εφημερίδα το «Βήμα της Κυριακής», στην οποί απεικονίζεται το μόνιτορ παρακολούθησης της Τζωρτζίνας, την ώρα που το παιδί βρισκόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου στο Ρίο.

Οι ενδείξεις της εννιάχρονης ήταν απολύτως φυσιολογικές (και οι σφυγμοί της και το οξυγόνο της) όσο νοσηλευόταν στη ΜΕΘ και δεν βρισκόταν στο δωμάτιο μαζί της η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ ταχυκαρδίες και βραδυκαρδίες εμφανίζονταν όταν μεταφερόταν στον μονόκλινο θάλαμο και μαζί με τη Τζωρτζίνα βρισκόταν μόνο η μητέρα της.

Άλλωστε και η νεκροτομή και η ιατροδικαστική έκθεση απέδειξαν ότι το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας και πως η κεταμίνη ήταν αυτή που δημιουργούσε τα επεισόδια που προκάλεσαν την τετραπληγία του και κατόπιν το θάνατό του.

nb monitor tzortzinas

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις για τις αναισθητικές ουσίες, χαρακτήρισε την κεταμίνη ως τη «χαριστική βολή» και σχολίασε πως η υπόθεση της Τζωρτζίνας πρέπει να μελετηθεί σε βάθος χρόνου:

«Πράγματι, στο συγκεκριμένο παιδί φαίνεται ότι έχουν συμβάλει πολλαπλοί εξωγενείς παράγοντες και η ίδια η μητέρα περιγράφει διαφορετικές στιγμές για το παιδί. Ουσιαστικά φαίνεται ότι η κεταμίνη σε αυτή τη θανατηφόρα δόση ήταν η χαριστική βολή. Ή έγινε διαφορετική χρήση διάφορων φαρμάκων ή επέδρασαν κι άλλοι εξωγενείς παράγοντες … Η Τζωρτζίνα είναι ένα περιστατικό που θα πρέπει να μελετηθεί σε βάθος χρόνου».

Μιλώντας για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ίριδας, τόνισε πως όλα τα στοιχεία δείχνουν πως ο θάνατος της Ίριδας οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια: «Στην Ίριδα τα ευρήματα που έχει στους πνεύμονες και τον εγκέφαλο είναι ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ