Σάλος με την απάντηση του Σπύρου Μπιμπιλα στην Ελενα Ακρίτα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτη είναι η ερώτηση που μου απευθύνει η φίλη Elena Akrita δημοσια και ευχαρίστως θα απαντήσω.. Για κάποιο λόγο που δεν ξέρω πως λειτουργεί το fb δεν μου επιτρέπει να απαντήσω κατ ευθείαν στον τοίχο της……Αν και πιστεύω ότι εν μεσω απανθρωπων πολέμων και εγκλημάτων, δίνουμε πολύ βαρύτητα στις διαφωνίες μας για το ποιος κάνει σάτιρα ή όχι.

Αγαπητέ Σπύρο Μπιμπίλα, διάβασα τις απόψεις σου περι ελευθερίας του λόγου κι αναρωτιέμαι πώς αξιολογείς το γεγονός ότι ο Σεφερλής στην αγωγή του ζητησε να με συλλάβουν και να με βάλουν φυλακή για το κείμενο μου στα ΝΕΑ, καταπατώντας την δική μου ελευθερία του λόγου.

Συμφωνείς ή διαφωνείς;…………Από εδώ και κάτω η απάντηση μου ….ΑΝ ζήτησε φυλακιση,όπως τώρα δα το μαθαίνω διαφωνώ, ήξερα μόνο ότι ζήτησε αποκατάσταση μέσω της δικαιοσύνης γιατί θίχτηκε λόγω ενός κειμένου που τον απαξιωνε ως ηθοποιό να μπορεί να παίξει όπως όλοι μας εχουμε παίξει στο Παλλάς.Αφου θίχτηκε και εκ του νόμου έχει δικαίωμα να το κάνει κατέφυγε στην δικαιοσύνη, όπως έχουμε κάνει όλοι μας κι εσύ αγαπημένη μου Έλενα από όσο θυμάμαι και το έκανες δικαίως και εγώ όταν θίχτηκα επί προσωπικού, οπως κ τώρα έχω θιγει από ακτιβιστη- δίκην εισαγγελέα που με υβρίζει χυδαία χρησιμοποιώντας ρατσιστικά σχόλια χωρίς να με έχει γνωρίσει ποτέ.

Επομένως κάθε πολίτης αυτής της δημοκρατικής (λέμε τωρα) χώρας θιγομενος αμύνεται δι αυτής της οδού.. Κι επειδή ουδείς αλάνθαστος και ουδείς Θεός, επίτρεψέ μου να θεωρώ λάθος την τότε κίνηση σου (και νομίζω καμμια αλλη) όπως τώρα θεωρείς εσύ την δική μου κίνηση λάθος. Δεν θα ήθελα μεταξύ ανθρώπων της τέχνης ( όλοι της τέχνης είμαστε, σε όποιο περιβάλλον κι αν ανήκουμε , γι αυτό και στο ΣΕΗ είναι γραμμένοι ετερόκλητοι ηθοποιοί ως προς το είδος και την προσφορά τους ) να υπάρχει ποτέ η διέξοδος των δικαστηρίων, αλλά δυστυχώς τα τείχη που ύψωσαμε πολλοί ανάμεσα μας δύσκολα γκρεμίζονται.

Εγω που έχω δουλέψει με όλο το φάσμα, από τους πιο ακραίους της κουλτούρας και της αναζήτησης μέχρι τους πιο εμπορικούς , παλιους και νέους έχω δει ότι όλοι αγαπάνε πολύ το θέατρο, το.κανουν με μερακι , άλλο αν το αποτέλεσμα δεν αρέσει σε όλους .

Αγαπητέ Σπύρο Μπιμπίλα, διάβασα τις απόψεις σου περι ελευθερίας του λόγου κι αναρωτιέμαι πώς αξιολογείς το γεγονός ότι ο Σεφερλής στην αγωγή του ζητησε να με συλλάβουν και να με βάλουν φυλακή για το κείμενο μου στα ΝΕΑ, καταπατώντας την δική μου ελευθερία του λόγου.

Συμφωνείς ή διαφωνείς;Αν ζήτησε φυλακιση,όπως τώρα δα το μαθαίνω διαφωνώ, ήξερα μόνο ότι ζήτησε αποκατάσταση μέσω της δικαιοσύνης γιατί θίχτηκε λόγω ενός κειμένου που τον απαξιωνε ως ηθοποιό να μπορεί να παίξει όπως όλοι μας εχουμε παίξει στο Παλλάς.Αφου θίχτηκε και εκ του νόμου έχει δικαίωμα να το κάνει κατέφυγε στην δικαιοσύνη, όπως έχουμε κάνει όλοι μας κι εσύ αγαπημένη μου Έλενα από όσο θυμάμαι και το έκανες δικαίως και εγώ όταν θίχτηκα επί προσωπικού, οπως κ τώρα έχω θιγει από ακτιβιστη- δίκην εισαγγελέα που με υβρίζει χυδαία χρησιμοποιώντας ρατσιστικά σχόλια χωρίς να με έχει γνωρίσει ποτέ. Επομένως κάθε πολίτης αυτής της δημοκρστικής (λέμε τωρα) χώρας θιγομενος αμύνεται δι αυτής της οδού..

Κι επειδή ουδείς αλάνθαστος και ουδείς Θεός, επίτρεψέ μου να θεωρώ λάθος την τότε κίνηση σου (και νομίζω καμμια αλλη) όπως τώρα θεωρείς εσύ την δική μου κίνηση λάθος. Δεν θα ήθελα μεταξύ ανθρώπων της τέχνης ( όλοι της τέχνης είμαστε, σε όποιο περιβάλλον κι αν ανήκουμε , γι αυτό και στο ΣΕΗ είναι γραμμένοι οι ετερόκλητοι ηθοποιοί ως προς το είδος και την προσφορά τους ) να υπάρχει ποτέ η διέξοδος των δικαστηρίων, αλλά δυστυχώς τα τείχη που ύψωσαμε πολλοί ανάμεσα μας δύσκολα γκρεμίζονται.Εγω που έχω δουλέψει με όλο το φάσμα, από τους πιο ακραίους της κουλτούρας και της αναζήτησης μέχρι τους πιο εμπορικούς , παλιους και νέους έχω δει ότι όλοι αγαπάνε πολύ το θέατρο, το.κανουν με μερακι , άλλο αν το αποτέλεσμα δεν αρέσει σε όλους .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ