Παύλος Φύσσας, γεννήθηκε, σαν σήμερα, 10 Απριλίου 1979 στο Πέραμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 10 Απριλίου το 1979 η ηρωίδα μάνα, η μάνα-σύμβολο Μάγδα Φύσσα φέρνει στη ζωή τον Παύλο, η μοίρα του οποίου ήταν να… αλλάξει την ίδια τη ζωή! Μεγάλη κουβέντα; Για ξανασκέψου του… «Νικήσαμε γιε μου…. Γιε μου…»!

Η Μάγδα το φώναξε και έχει απόλυτο δίκιο. Ο Παύλος νίκησε τους φασίστες. Δυστυχώς χρειάστηκε να δώσει τη ζωή του όντας παράλληλα ο «τοίχος» που προστάτεψε τους φίλους του. Δυστυχώς έπρεπε να χυθεί αίμα για να καταλάβει ο κάθε αδής, ο πιο ηλίθιος ότι αυτό το μόρφωμα έπρεπε να καεί από τη ρίζα του, αλλιώς τίποτα δεν θα άλλαζε… Όπως δεν άλλαξε με τον ξυλοδαρμό των Αιγυπτίων στην ιχθυόσκαλα, τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από το Πακιστάν και τόσα άλλα… Η ζωή θα συνεχιζόταν και οι ναζιστές θα πέρναγαν το μήνυμα: «ό,τι αντιστέκεται… εξολοθρεύεται».

Ο Παύλος χρειάστηκε να δώσει τη ζωή του… Χάρη στον Παύλο ξεσηκώθηκε όλη η κοινωνία. Δέθηκαν όλοι με έναν μουσικό που δεν δείλιασε ούτε δευτερόλεπτο. Θα ήταν 43 ετών…

Από την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα

Την αγάπη για τη μουσική την είχε μέσα του, αλλά μικρότερος είχε ξεκινήσει να δουλεύει στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα, όπως και ο μάστρο-Τάκης, ο πατέρας του. Από το 1998 μέχρι το 2003 ανήκε στο Συνδικάτο του Μετάλλου και γύρω στο 2005 με 2006 έφυγε από αυτόν τον χώρο και έκανε κάποιες άλλες δουλειές, όπως σε εστιατόρια, σε καφέ κτλ. Η αγάπη του για τη μουσική, αλλά και την διοργάνωση event όπως μουσικών φεστιβάλ δεν τον άφησε ποτέ, του άρεσε να ασχολείται με αυτά και είχε πάντα όρεξη και ιδέες. Έκανε σχέδια… Δεν τον ενδιέφερε πολύ η εμπορική διάθεση της μουσικής παραγωγής του, γι αυτό και την διένειμε ελεύθερα στο ίντερνετ.

Μέσα από τη μουσική του εκφραζόνταν, εξωτερίκευε τα πιστεύω του. Με τους στίχους των τραγουδιών του μιλούσε για το προσφυγικό, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και του Κάρλο Τζουλιάνι στις διαδηλώσεις κατά της παγκοσμιοποίησης το 2001 στη Γένοβα. Ήταν δραστήριος, ανήσυχο πνεύμα που ασχολούταν συνεχώς με τις ευπαθείς ομάδες, τους άστεγους, τα ορφανά, τους αδύναμους… Ξέρετε κάτι; Δεν είναι εύκολο να μεγαλώνεις στις γειτονιές του Πειραιά. Ανάμεσα σε ναυπηγεία, αποθήκες, εργοστάσια. Στην ιχθυόσκαλα του Περάματος ή στον Κορυδαλλό με θέα το… προαύλιο των φυλακών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ