LIVE Τώρα ο Κώστας Βαξεβάνης στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κώστας Βαξεβάνης καλεσμένος απόψε τα μεσάνυχτα στο Kontra, μιλά για το σκάνδαλο Novartis και τις αποκαλύψεις.  

Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, ο οποίος γίνεται πρώτο trend στο twitter κάθε φορά που εμφανίζεται τηλεοπτικά, θα μιλήσει επίσης για τις διώξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης αλλά και το μέλλον της ερευνητικής δημοσιογραφίας.

,

“Καταρρέει η θεωρία της «σκευωρίας» για το σκάνδαλο Novartis” του Σπύρου Σουρμελίδη

«ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ για το σκάνδαλο Novartis που έδινε ο Νίκος Μανιαδάκης οποίος υπήρξε προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία Γιάννης Αναστασίου» αποκάλυψε στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας του ειδικού δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, ο Κώστας Βαξεβάνης.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΜΑΛΗ
 

Ο εκδότης του Documento παρουσίασε ηχογραφημένους διαλόγους με τον Μανιαδάκη, ο οποίος φέρεται να λέει μεταξύ άλλων ότι ο Γ. Στουρνάρας τον απειλούσε. Οι αποκαλύψεις Βαξεβάνη, διαλύουν τα περί σκευωρίας, ότι πληροφορίες στους δημοσιογράφους έδινε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος, κατά των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Η υπόθεση αντιNovartis με την θεωρία της σκευωρίας αρχίζει να καταρρέει, ενώ έρχονται ξανά στο προσκήνιο τα πραγματικά στοιχεία για το σκάνδαλο Novartis. Πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Νίκος Μανιαδάκης είχε εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis αρχικά ως προστατευόμενος μάρτυρας και εν συνεχεία ως κατηγορούμενος για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας κατά τα έτη 2004-2014. Στο τέλος απαλλάχθηκε από την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας κατά τα έτη 2004-2014, με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών. Όμως κανείς δεν αρνήθηκε ότι ο Νίκος Μανιαδάκης γνώριζε τα θέματα της τιμολόγησης, ότι τον γνώριζαν υπουργοί και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ότι ήταν γνωστός

στον χώρο της υγείας ειδικά του φαρμάκου. Ο Α. Γεωργιάδης έλεγε μόλις πριν από λίγους μήνες ότι «ο κ. Μανιαδάκης ήταν σύμβουλος μου» ή ότι «έκανε μεταφράσεις αγγλικών μελετών».

Τα νέα στοιχεία που κατέθεσε στην δικαιοσύνη ο Κ. Βαξεβάνης φέρνουν ξανά στην επικαιρότητα πολιτικά πρόσωπα. Τις ευθύνες και την εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Δείχνουν ότι στην πραγματικότητα έχουμε μια υπόθεση αντιNovartis, ώστε να φύγει από την μέση το σκάνδαλο Novartis. Όποια προσπάθεια

όμως και αν γίνεται, όποια και αν είναι η εξέλιξη στην υπόθεση «σκευωρία», το σκάνδαλο Novartis δεν μπορεί να κρυφτεί.

Είναι αυτό που στοίχισε δισεκατομμύρια ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους, είναι ομολογημένο από την ίδια την εταιρεία η οποία μάλιστα για να κλείσει η υπόθεση πλήρωσε στην Αμερική 300 και πλέον εκατομμύρια δολάρια, για όσα έκανε στην Ελλάδα! Αλλά στην Ελλάδα κοιτάμε αλλού ή μιλάμε για σκευωρίες. Τώρα με μεγάλη καθυστέρηση, γίνεται διερεύνηση του σκανδάλου, μάλλον όμως προς την πλευρά των γιατρών.

Αν και το σκάνδαλο αφορά πρωτίστως την τιμολόγηση φαρμάκων της συγκεκριμένης εταιρείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ