Ηττοπαθής δήλωση του ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλου: «Δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

netakias.com

Από τα συλλαλητήρια κατά της συμφωνία των Πρεσπών μαζί με αυτούς που φορούσαν τις περικεφαλαίες και αυτοί που κατηγορούσαν τον Πάνο Καμμένο ότι “προκαλεί την Τουρκία” γιατί κατέθετε στεφάνι στους νεκρούς των Ιμίων και επισκεπτόταν τα ακριτικά νησιά, σήμερα ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, είπε στη Βουλή: “Δεν είναι η καλύτερη περίοδος να μιλάς κατά της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ”

Ο Υπουργός να είπε μέσα στη Βουλή χαρακτηριστικά:


«Δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ γιατί θέλουν οι σύμμαχοι να εξασφαλίσουν ότι η Τουρκία παραμένει προσδεδεμένη στο ΝΑΤΟ. Παραβλέπουν και κάποια πράγματα. Εμείς λέμε αυτά που έχουμε να λέμε, θα ζητάμε πάντα να μεταβάλει η Τουρκία προς το καλύτερο στοιχεία της συμπεριφοράς της, λιγότερη προκλητικότητα, υπερπτήσεις, κτλ από εκεί και πέρα όμως υπάρχει και η γενικότερη εικόνα».

Εν τω μεταξύ και σήμερα η Τουρκία έκανε 39 παραβιάσεις και 4 εμπλοκές με F-16

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, οι αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη 12 Απριλίου 2022, συνολικά 39 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ωστόσο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο σημερινό προκλητικό σκηνικό στους αιθέρες του Βορειοανατολικού, Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου έλαβαν μέρος συνολικά 13 αεροσκάφη.

F-16 plane rear view afterburner full thrust
F-16 plane rear view afterburner full thrust

Ειδικότερα, τέσσερα ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16, προχώρησαν σε 37 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και σε 16 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Στις σημερινές παραβιάσεις συμμετείχε και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV, ένα ελικόπτερο και δύο CN-235 ηλεκτρονικού πολέμου που πραγματοποίησαν τις υπόλοιπες 2 παραβιάσεις.

Από τα μαχητικά αεροσκάφη, τέσσερα ήταν οπλισμένα, ενώ σημειώθηκαν τέσσερις εμπλοκές. Οι έξι από τις συνολικά 39 παραβιάσεις ήταν υπερπτήσεις. Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 12η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022         

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ       : 4 (4×2 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     : 5 (2 CN-235, 1 Ε/Π, 1 ATR-72, 1 UAV)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         : 13

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          : 4

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         : 16

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        : 39 (37 από τα F-16, 2 από το CN-235)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ           : 4

ΠΕΡΙΟΧΗ               : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ