Σκληρές αληθειες απο τον Νίκο Παναγιωτοπουλο για την απαράδεκτη στάση του Νατο υπέρ της Τουρκίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε μια γενναία τοποθέτηση που έκανε ο υπουργος Εθνικής Αμυνας ομολογεί δημόσια αυτο που καταλαβαίνουμε πλέον ολοι απο την πολιτική των ΗΠΑ τον τελευταίο καιρο απέναντι στην Τουρκία.

Οπως ειπε ο υπουργος Εθνικής Αμυνας δεν ειναι αυτή την στιγμή ο καλύτερος καιρός για να μιλάς κατα της Τουρκίας στο Νατο καθως οι Αμερικανοί και οι λοιποί σύμμαχοι θέλουν να εξασφαλίσουν οτι η Τουρκία θα παραμεινει προσδεδεμένη στο άρμα του Νατο.

«Δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ γιατί θέλουν οι σύμμαχοι να εξασφαλίσουν ότι η Τουρκία παραμένει προσδεδεμένη στο ΝΑΤΟ. Παραβλέπουν και κάποια πράγματα. Εμείς λέμε αυτά που έχουμε να λέμε, θα ζητάμε πάντα να μεταβάλει η Τουρκία προς το καλύτερο στοιχεία της συμπεριφοράς της, λιγότερη προκλητικότητα, υπερπτήσεις, κτλ από εκεί και πέρα όμως υπάρχει και η γενικότερη εικόνα».

Με λίγες λέξεις ο υπουργος περιέγραψε όσα κατα καιρούς διαπιστώνει και το Ολυμπία παρακολουθώντας τις τοποθετήσεις του Γενικού γραμματέα του Νατο αλλα και άλλων δυτικών που δίνουν γη και ύδωρ στην Τουρκία.

Ειναι ευχής έργο που υπάρχει στην κυβερνηση Μητσοτακη ένας υπουργος που αντιλαμβάνεται τι ακριβώς συμβαίνει σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό που μιλάει ακόμη και τωρα για απομονωμένη και παραγκωνισμένη Τουρκία.

Πλέον η θέση της χώρας μας στον διεθνή οργανισμό εχει αποδυναμωθεί λόγω των κακών χειρισμών της κυβέρνησης Μητσοτακη, που άφησε την Τουρκία να πάρει ξανά τα πάνω της.

Πλέον η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ δεν εχει καμία σχέση με την ισχυρή και βροντερή παρουσια μας πριν μερικά χρόνια ως τις αρχές του 2019 που κράταγε τα σκήπτρα της Αμυνας της χώρας ο Πάνος Καμμενος. Σημερα η Ελλάδα δεν μπορει οχι να διεκδικήσει μια ισότιμη σχέση με τους υπόλοιπους εταίρους της αλλα ούτε καν να αρθρώσει λέξη αν αφορά την Τουρκία.

Χαρακτηριστικη αποδειξη όσων λέει ο υπουργος ειναι και η προαφατη δήλωση του Στόλτενμπεργκ με την οποια ενημερώνει τους Έλληνες ότι το ΝΑΤΟ δεν θα παρέμβει σε τουρκική επίθεση…

Ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, εξακολουθεί να προκαλεί τους Έλληνες και να μην λαμβάνει καμία απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση.

Αυτά φυσικά που λέει ο φιλότουρκος και ελεγχόμενος από το τουρκικό βαθύ κράτος γενικός γραμματέας του NATO, δεν έχουν καμία νομική ισχύ. Αυτό όμως θα έπρεπε να καταστεί σαφές από την κυβέρνηση, η οποία δεν μπορεί να ανέχεται έναν εφήμερο τύπο να ερμηνεύει το άρθρο 5, την πεμπτουσία δηλαδή της συμμαχίας, όπως βολεύει την Τουρκία.

Αλλιώς η κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει γιατί η Ελλάδα συμμετέχει και δίνει γη και ύδωρ σε μία συμμαχία η οποία δεν πρόκειται να προστατεύσει τα σύνορα της. Δεν μπορεί να είμαστε το πιο ηλίθιο κράτος του πλανήτη, το μοναδικό κράτος που συμμετέχει σε συμμαχία η οποία δεν μπορεί να μας προστατεύσει!

https://twitter.com/nikoiaos/status/1492127201571098626?s=21&t=snrCVbJLTXEMkaTiEgfiQg

Αυτά δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ για άλλη μια φορά, τα τελευταία δύο χρόνια.

Φυσικά, όσο ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν τολμούσε να πει αυτές τις αηδίες. Γιατί τότε υπήρχε άνθρωπος να του απαντήσει.

Να τι είχε πει ο Προκόπης Παυλόπουλος στο Γενς Στόλτενμπεργκ:

«Η Ελλάδα έχει αποδείξει – και αποδεικνύει καθημερινά, κατά γενική ομολογία – πως αποτελεί υπόδειγμα συνεπούς και αποτελεσματικού Συμμάχου στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ως προς όλο το φάσμα των υποχρεώσεών της. Γι’ αυτό αξίζει την αναγνώριση και τον σεβασμό όλων των Συμμάχων της στο ΝΑΤΟ. Τούτο συνεπάγεται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

Η Συμμαχία μας, το ΝΑΤΟ, πρέπει να υπερασπισθεί εμπράκτως την Ελλάδα έναντι οιουδήποτε θα διανοείτο να προσβάλει τα Σύνορά της, την Επικράτειά της και την Κυριαρχία της, πολλώ μάλλον όταν πρόκειται για σύνορα και επικράτεια και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το πρωτογενές Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Και όταν λέω έναντι οιουδήποτε το εννοώ στο ακέραιο, δοθέντος ότι αφορά ακόμη και μέλη του ΝΑΤΟ. Διότι οφείλουμε να ερμηνεύουμε τις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου περί οργάνωσης και λειτουργίας του ΝΑΤΟ όχι μόνο κατά το γράμμα τους αλλά, κατ’ εξοχήν μάλιστα, κατά το πνεύμα τους, το οποίο αναδεικνύεται από την ίδια την αποστολή της Συμμαχίας. Και το πνεύμα αυτό δεν ανέχεται, κατ’ ουδένα τρόπο, οιασδήποτε μορφής προσβολή των συνόρων, του εδάφους και της κυριαρχίας μέλους του ΝΑΤΟ, απ’ οπουδήποτε και αν προέρχεται. Υπό διαφορετική εκδοχή αποδυναμώνεται, και δη επικίνδυνα, το ίδιο το ΝΑΤΟ.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ