Εμφύλιος! Ο Μαστοράκης αποκαλεί ανεύθυνο τον Θανο Πλεύρη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαλλους έκανε τους πολίτες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος ανακοίνωσε λίγο πριν από τις διακοπές του Πάσχα την άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, που θα εφαρμοστεί τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Στα social media έγιναν σφοδρότατοι διάλογοι και αντιπαραθέσεις για τον χρόνο που έγινε η ανακοίνωση, δηλαδή πολύ νωρίτερα απ’ όσο θα έπρεπε κι ενώ κάθε μέρα έχουμε περισσότερους από 50 νεκρούς, ακόμη…

Την άρση, λοιπόν, των περιοριστικών μέτρων, με προοπτική επανεξέτασής τους τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας ότι το Πάσχα θα εορταστεί με τα ισχύοντα μέτρα. Και τότε γιατί τα λες τώρα τα μέτρα; Για να μην υπάρχει κανένας περιορισμός το Πάσχα; Γιατί αυτό θα γίνει, εφόσον δεν υπάρχουν έλεγχοι πουθενά.

Ο κόσμος θα αφεθεί πλήρως και αμέσως μετά θα προκύψει πρόβλημα ξανά. Αυτό υπενθυμίζουν οι πολίτες στον βιαστικό υπουργό. «Θα υπάρχει σύσταση χρήσης μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός σε εξωτερικούς χώρους. Υστερα από δύο χρόνια θα εορτάσουμε το Πάσχα κανονικά, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα» είπε ο υπουργός, και γέλασαν οι πάντες φυσικά.

Ποια υγειονομικά πρωτόκολλα; Ποιος τα ελέγχει; «Είναι ανεύθυνο να το λες από τώρα. Προς τι η ανακοίνωση τώρα για έναν και δύο μήνες μετά;» αναρωτήθηκε ακόμη και ο Νίκος Μαστοράκης, ο δημοσιογράφος και σκηνοθέτης που είναι ιδιαίτερα ενεργός στα social media, κι έχει απόλυτο δίκιο. «Υπολογίστηκε ο αριθμός των ανεύθυνων που θα πετάξουν μάσκες από σήμερα και θα πιστέψουν ότι δεν υπάρχει πια κορονοϊός; Σοβαροί να είμαστε…» συμπληρώνει ο ίδιος, με το πλήθος των ακολούθων του να συμφωνεί μαζί του.

Ο Θάνος Πλεύρης είπε πως από την 1η Μαΐου δεν θα χρειάζεται η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για την είσοδο σε κλειστούς ή ανοικτούς χώρους, ενώ παράλληλα εξετάζεται και η αναστολή του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για την είσοδο στη χώρα. Από την 1η Ιουνίου καταργείται η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους. Θέλει ο Πλεύρης να κρυφτεί, δηλαδή, κι η χαρά δεν τον αφήνει… Πολύ βιαστικός ο υπουργός την ώρα που η κοινωνία ακόμη ταλαιπωρείται. Μόλις χθες η πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου δημοσιοποίησε ότι νόσησε, το ίδιο κι ο Γρηγόρης Δημητριάδης στο Μαξίμου. Προς τι, λοιπόν, τόση βιασύνη;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ