Γενναία μάχη για να κρατηθεί στη ζωη δίνει η πρώτη σύζυγος του Μανώλη Χιώτη, Ζωη Γρυπάρη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής της βιώνει η πρώτη σύζυγος του Μανώλη Χιώτη, Ζωή Νάχη, κατά κόσμον Ζωή Γρυπάρη. Ενα εγκεφαλικό επεισόδιο την οδήγησε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, με την κατάστασή της να θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη. Στο πλευρό της από την πρώτη στιγμή βρίσκεται ο γιος της Διαμαντής Χιώτης, καρπός του έρωτά της με τον μοναδικό άντρα της ζωής της Μανώλη Χιώτη.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Η Νάχη υπήρξε μια κομβική προσωπικότητα στη ζωή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, καθώς είναι η μοναδική από τις τρεις συζύγους (Ζωή Νάχη, Μαίρη Λίντα, Μπέμπα Κυριακίδου) με την οποία απέκτησε παιδιά ο κορυφαίος σολίστας του μπουζουκιού: τον Διαμαντή και τη Μαρία. Η ίδια έκανε αξιοσημείωτη καριέρα στις αρχές της δεκαετίας του ’50 στο πλευρό μεγάλων συνθετών, όπως οι Μανώλης Χιώτης, Γιώργος Μητσάκης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Βασίλης Τσιτσάνης και πολλοί άλλοι. Ωστόσο, μετά τον χωρισμό της από τον Χιώτη, η Ζωή Νάχη έκανε μεγάλη στιχουργική καριέρα με το πατρώνυμό της, ως Ζωή Γρυπάρη.

f3 10
Με τον Μανώλη Χιώτη

Ως στιχουργός έγραψε τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει οι Βοσκόπουλος, Τερζής, Σφακιανάκης, Γαρμπή, Ρέμος, Παπαρίζου, Οικονομόπουλος, Κοκκίνου! Ποιος άλλωστε δεν έχει τραγουδήσει το «Ποιο κορμί σε ταξιδεύει» του Ρέμου, το «Υπάρχει λόγος» της Παπαρίζου, το «Ερωτα θέλει η ζωή» της Βανδή, το «Στης ζωής μου, τις στράτες» του Βοσκόπουλου ή το «Φωτιά στις νύχτες» του Τερζή;

Η ίδια το 2018, σε μια από τις πολύ σπάνιες συνεντεύξεις της είχε μιλήσει στην «Espresso» για την αυτοβιογραφία της, που ήταν έτοιμη προς έκδοση με τίτλο «Εκείνος και εγώ», στην οποία αναφερόταν στη ζωή της στο πλευρό του Μανώλη Χιώτη και όχι μόνο.

f2
Με τον Χιώτη και την κορούλα τους Μαρία

«Τα μόνα ευτυχισμένα χρόνια που θυμάμαι στη ζωή μου, που ήταν γεμάτα έρωτα και αγάπη, ήταν αυτά με τον Μανώλη μου, που μου έδωσε τα πάντα. Ακόμα και τα παιδιά που ήθελε να φέρει στη ζωή με εμένα τα απέκτησε.Δούλεψα μαζί με τον Μανώλη Χιώτη, τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Γιάννη Παπαϊωάννου, τον Γιώργο Μητσάκη, τον Γιώργο Ζαμπέτα και πολλούς άλλους για να μπορέσω να μεγαλώσω τα παιδιά μου» έλεγε σε αυτή τη συγκλονιστική κατάθεση ψυχής. Ωστόσο, όπως εκμυστηρευόταν, το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ζωής της ήταν αυτό με τον Μανώλη Χιώτη.

ddf
Με τον Πασχάλη Τερζή

«Η γνωριμία μας έγινε σε ένα θέατρο στον Πειραιά, όπου δούλευα ως παιδί-θαύμα με τον Κώστα Χατζηχρήστο και τον Γιώργο Οικονομίδη. Σε μια τιμητική βραδιά, λοιπόν, για τον Χατζηχρήστο γνώρισα τον Μανώλη. Και εκείνος τρελάθηκε που με είδε, όπως είπε τότε στον φίλο του Χατζηχρήστο και από τότε έγινε η σκιά μου. Ηρθε να με ζητήσει από τους γονείς μου, δεν με έδωσαν και με απήγαγε σε ηλικία 14 ετών. Από εκεί με πήγε στο σπίτι του Μητσάκη, για να χάσουν τα ίχνη μου, μέχρι να βγουν οι άδειες του γάμου. Μάλιστα, μου… έβαλε και καμιά 15αριά χρόνια παραπάνω για να είναι νόμιμος ο γάμος και παντρευτήκαμε. Και θα σ’ το πω με μεγάλο εγωισμό: Ο Μανώλης μόνο εμένα αγάπησε και μόνο εκείνον θα αγαπώ μέχρι να πάω κοντά του»ανέφερε στην «Espresso»! Εμείς της ευχόμαστε περαστικά και να γυρίσει και πάλι στην αγκαλιά των αγαπημένων της προσώπων!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ