Πολιτικος σεισμος απο την παρέμβαση του Κωστα Βαξεβάνη: Καταρρεουν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με μια λέξη τα ειπε όλα: Καταρρεουν.

Στην αδιανόητη απόφαση να εξαναγκάσει τον εκδότη του Documento, ΚώσταΒαξεβάνη να ολοκληρώσει σήμερα την απολογία του, χωρίς να έχει προλάβει να παραδώσει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητά του, προχώρησε η ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου. Τον πίεσε δηλαδή, να σταματήσει τις αποκαλύψεις στις οποίες προέβαινε ο Κ. Βαξεβάνης καθόλη τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας, καθώς όπως χαρακτηριστικά του ανέφερε η ανακρίτρια, “από κατηγορούμενος μετατραπήκατε σε κατήγορο”.Η ανάκριση έχει διακοπεί καθώς ο εκδότης του Documento κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας.

Ενώ λοιπόν σήμερα, Πέμπτη, ήταν η τέταρτη ημέρα απολογίας του Κ. Βαξεβάνη, και όλο αυτό το διάστημα υπάρχουν αποκαλύψεις που αφορούν την ουσία της υπόθεσης αλλά και της συνωμοσίας που στήθηκε προκειμένου να καλυφθεί το σκάνδαλο Novartis και να διωχθούν αθώοι, η ανακρίτρια αιφνιδιάζοντας τον εκδότη του Documento και τους συνηγόρους του, του έκανε μια δήλωση με την οποία απαιτούσε από τον δημοσιογράφο να ολοκληρώσει σήμερα την απολογία του, διαφορετικά θα την θεωρήσει περαιωμένη. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τη δήλωση που πραγματοποίησε η ανακρίτρια, εφόσον η απολογία δεν σταματήσει σήμερα , “μπορεί να θεωρηθεί ως καταχρηστική άσκηση του δικονομικού δικαιώματος της απολογίας του κατηγορούμενου”.

Η ανακρίτρια δήλωσε μάλιστα -για πρώτη φορά, αφού δεν είχε αναφέρει κάτι σχετικό τις προηγούμενες ημέρες που κατέθετε ο εκδότης του Documento-, πως όσα καταθέτει ο Κ. Βαξεβάνης είναι εκτός των πλαισίων της υπόθεσης, αφού “αφίσταται στη μέχρι τώρα συνεχιζόμενη μετά από διακοπές απολογία του των πραγματικών περιστατικών που συγκροτούν την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση των αδικημάτων που του αποδίδονται με το κατηγορητήριο, σε βαθμό που υπερβαίνει την ιδιότητά του ως κατηγορούμενο και μετατρέπεται σε μάρτυρα κατηγορίας για υποθέσεις ποινικές, άλλες των οποίων έχουν αρχειοθετηθεί και άλλες ακολουθούν διαφορετική δικαστική διαδρομή ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών”. Μάλιστα, στη δήλωσή της η ανακρίτρια, δεν δίστασε να εγκαλέσει τον Κ. Βαξεβάνη για “εντελώς άνιση υπέρ του μεταχείριση σε σχέση με τους λοιπούς κατηγορούμενους που περάτωσαν μέχρι τώρα την απολογία τους, χωρίς διακοπές, όσες συνεχείς ώρες και αν χρειάστηκε να αναλωθούν”.

Συνεχίστε την ανάγνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ