Παρέμβαση του Γιάννη Βαληνάκη για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με την Ουκρανία λήγει η εποχή της αθωότητας που συναινούσαμε δωρεάν & από καθωσπρεπισμό. Θα συμφωνήσουμε σε διεύρυνση του ΝΑΤΟ με φίλτατες αλλά αδιάφορες στα δικά μας προβλήματα χώρες (Σουηδία,Φιλλανδία) χωρίς ανταλλάγματα; Η συνδρομή νοείται μόνο ως αμοιβαία υποχρέωση.

Τα μακρά κοινά σύνορα (με πολεμικό παρελθόν) της Φιλλανδίας με Ρωσία εμπεριέχουν κίνδυνο εμπλοκής μέσω της νατοικής ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής.
Αντίστοιχα είχε αντιδράσει η Σκανδιναβία στην ελληνική ένταξη.Ούτε δικαιώνουμε τις ρωσικές απειλές, ούτε τις αγνοούμε αψήφιστα.

Ανατολικοευρωπαίοι και Σκανδιναβοί γλυστρούν καθημερινά προς επικίνδυνη κλιμάκωση με τη Ρωσία με στόχο (ρυμουλκώντας τις ΗΠΑ) να εκτονώσουν τη ρωσική επιθετικότητα στην #Ουκρανία πριν φτάσει στους ίδιους ως επόμενο στόχο του #Πούτιν. Έχουμε εμείς συμφέρον εμπλοκής;

Θα τους επιβραβεύσουμε επιπλέον αποδεχόμενοι τη δική τους αντίληψη κινδύνων, ενώ εκείνοι αδιάφοροι στη δική μας απειλή θα υμνούν τον Ερντογάν; Όσο μάλιστα καθυστερούμε να τους το εξηγήσουμε (διακριτικά), τόσο κλείνει το παράθυρο ευκαιρίας για σοβαρά ανταλλάγματα.

Κάθε διεύρυνση είναι χρυσή ευκαιρία να απαιτήσεις δεσμεύσεις απ’τους υποψήφιους (πχ. ότι θα στηρίξουν τις θέσεις μας) και ανταλλάγματα από τους υποστηρικτές τους. Συναφώς πρέπει να εξηγήσουμε στην Κυπριακή Δημοκρατία τα οφέλη από την υποβολή υποψηφιότητας στο ΝΑΤΟ, τώρα!

Η 🇹🇷 θα προβάλει βέτο & οι 3 υποψηφιότητες θα γίνουν «πακέτο» δηλ. ευκαιρία για παζάρι ανταλλαγμάτων & για παραλληλισμό Πούτιν – Ερντογάν. Άρα, όχι αλληλεγγύη αλα καρτ, αλλά έναντι κάθε εξωτερικής απειλής, από όποιον γείτονα κι αν προέρχεται. Αλλιώς #όχι_στη_διεύρυνση ΝΑΤΟ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ