Θρήνος στην Κρήτη – Έφυγε απο τη ζωη ο Μανώλης Βουρλάκης, καρδιακός φίλος του Νίκου Ξυλούρη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας απο τους πιο αγαπημένους ανθρώπους της Κρήτης, ο Μανώλης Βουργάκης, ένας από τους πρώτους οδοντοτεχνίτες και καρδιακός φίλος του Νίκου Ξυλούρη, έφυγε απο τη ζωη σκορπώντας θρήνο στους οικείους του αλλα και σε όλη την Κρήτη καθως ήταν πολύ αγαπητός σε όλο το νησι.

Αγαπούσε την μουσική και ήταν γνωστός για τις στενές σχέσεις του με ανθρώπους της τέχνης και δη της κρητικής μουσικής, όπως ο Νίκος Ξυλούρης ο Βασιλής Σκουλάς, ο Σταύρος Ξαρχάκος και ο Γιάννη Ρίτσος.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο Νίκος Ξυλούρης ζητούσε πάντοτε την γνώμη του Μανώλη Βουργάκη για τις μαντινάδες και τον συμβουλεύονταν καιενώ ο Μανώλης Βουργάκης είχε σταματήσει να συναναστρέφεται με την κρητική μουσική και τους καλλιτέχνες μετά την φυγή του Νίκου Ξυλούρη, όταν μετά από δυο χρόνια επισκέφθηκε ένα μαγαζί στο οποίο τραγουδούσε ο Βασίλης Σκουλάς. Τότε, βλέποντάς τον ο Κρητικός καλλιτέχνης, φέρεται να του είπε: “Δεν θέλω να με εκτιμήσεις ως μουσικό σαν τον Νίκο Ξυλούρη, αλλά σαν άνθρωπο”, μια συζήτηση που σηματοδότησε μια φιλία ζωής.

Ο Μανώλης Βουργάκης είχε βοηθήσει και τον Γιάννη Χαρούλη στα πρώτα του βήματα στην Αθήνα, με τον δημοφιλή καλλιτέχνη να επισκέπτεται αύριο το νησί της Κρήτης για την κηδεία του καρδιακού του φίλου.

Η κηδεία του Μανώλη Βουργάκη θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 16 Απριλίου, στη Κάτω Σύμη Ηρακλείου.

Η ΚΡΗΤΗ TV σε ένα μοναδικό αφιέρωμα 3 επεισοδίων, είχε αποκαλύψει τη διαδρομή του Νίκου Ξυλούρη, με επίκεντρο τη λύρα και την κρητική μουσική, με τον Μανώλη Βουργάκη να μιλά για την “Ανυφαντού” και να αποκαλύπτει ιστορίες από την μεταξύ τους συναναστροφή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ