Σάλος με την αποκάλυψη του Κωστα Βαξεβάνη: Εκτός Ελλαδος, στο Ασκοτ της Αγγλίας ο Μανιαδάκης

Σε ανάρτηση του ο Κώστας Βαξεβανης τονίζει:

Ζήτησα από την Ανακρίτρια να καλέσει τον Μανιαδάκη να καταθέσει ενόρκως για τις συνομιλίες μαζί μου. Δεν το έκανε. Προειδοποίησα στην απολογία μου ότι η Δικαιοσύνη έχει την ευθύνη δημιουργίας ενός νέου Χριστοφοράκου. Από την Πέμπτη ο Μανιαδάκης είναι στο Άσκοτ της Αγγλίας.

Σε πρόσφατο άρθρο του με τίτλο Προσοχή γιατί ένα διεφθαρμένο δικαστικό κράτος θα εκτελεί εντολές, ο Κώστας Βαξεβανης αναφερει:

Το πρόβλημα της χώρας εδώ και δεκαετίες είναι η διαφθορά. Και διαφθορά υπάρχει γιατί μπορεί να αναπτύσσεται ατιμώρητη με ευθύνη παραγόντων της Δικαιοσύνης.

Το σκάνδαλο Novartis στην Ελλάδα, δεν είναι το πρώτο που συγκαλύπτεται και πολύ φοβάμαι πως δεν θα είναι ούτε το τελευταίο. Το σκάνδαλο της Siemens, (θυμίζω ότι η Οικογένεια Μητσοτάκη δεν είχε ούτε αγέννητο παιδί που να μην έχει γαλουχηθεί στα πάρε δώσε με τον γερμανικό κολοσσό), έκλεισε με τον ίδιο προκλητικό τρόπο που έκλεισε η Novartis. Οι πρωταγωνιστές του, φυγαδεύτηκαν απροκάλυπτα από τους κυβερνώντες, ενώ υπήρξαν και πάλι διάφορα νομικά τερτίπια για να μην δικαστούν.

Το σκάνδαλο Novartis όμως, έχει μια βασική ποιοτική διάφορά με τα άλλα σκάνδαλα και την συγκάλυψή τους. Στα άλλα σκάνδαλα, η προσπάθεια των διεφθαρμένων ήταν, με εργαλείο την πολιτική και όπως πάντα το σύστημα στη Δικαιοσύνη, να αποφύγουν την τιμωρία. Στη Novartis , δεν τους έφτανε μόνο να διαφύγουν την τιμωρία. Έπρεπε να τιμωρήσουν παραδειγματικά και χωρίς καν την ανάγκη τήρησης των προσχημάτων (ακριβώς για να εκπαιδεύσουν με τον τρόπο αυτό την κοινή γνώμη στην επιβολή των άνομων κανόνων), όσους επιχείρησαν να μιλήσουν ή αποκάλυψαν το σκάνδαλο.

Τι αποκάλυψε η υπόθεση με τις συνομιλίες Μανιαδάκη; Πως όσα μου περιέγραφε σε ανύποπτο χρόνο ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας, τελικώς έγιναν πράξη. Ο εκφοβισμός των μαρτύρων, η επεξεργασία νομικού πλαισίου για να τιμωρηθούν όσοι τόλμησαν να μιλήσουν και φυσικά η τιμωρία που υπόσχονταν ο Γιάννης Στουρνάρας και οι συνεργοί του. Το αποτέλεσμα δηλαδή, επιβεβαιώνει τον Μανιαδάκη και τις συνομιλίες και αποδεικνύει τη συνωμοσία που υπήρξε.

Και τι κάνει η Δικαιοσύνη; Αφού συμμετείχε ενεργά στην συγκάλυψη του σκανδάλου, αφού έστησε τις δικογραφίες της τιμωρίας των ανυπάκουων, τώρα πάλι σωπαίνει συγκαλυπτικά. Συμεχίστε την ανάγνωση. Συνεχίστε την ανάγνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ