Πρώτο βήμα για να ομολογήσει; Η Πισπιριγκου παραδέχεται πως έψαχνε θανατηφόρες ουσίες στο διαδίκτυο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα από την φυλακή, κάνοντας λόγο για την κεταμίνη, τον Μάνο Δασκαλάκη και τα τρίτα πρόσωπα στην σχέση τους.

Η προφυλακισμένη για τον θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας, εμμένει στην άποψή της ότι η κεταμίνη υπήρχε στο βαλιτσάκι των γιατρών. Συγκεκριμένα, τονίζει πως μέσα στο δωμάτιο του παιδιού τη μοιραία στιγμή ήταν «συγκεκριμένοι άνθρωποι. Εγώ, οι γιατροί και οι νοσηλευτές». Συνέχισε λέγοντας: «Εγώ δεν είμαι (η ένοχη), οι γιατροί δεν είναι, άρα…».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου διευκρινίζει ότι δεν έχει καταθέσει ακόμα αίτημα αποφυλάκισης. Σε ερώτηση για το τι περνάει από το μυαλό της, η ίδια απαντά: «Το έχω ξαναπεί και το είπα και στην ομολογία μου. Είναι κοινή λογική. Ήμασταν συγκεκριμένοι άνθρωποι μέσα στο δωμάτιό της. Εγώ, γιατροί και νοσηλευτές. Δεν υπήρχαμε άλλοι. Εγώ λέω δεν είμαι, οι γιατροί λένε δεν είναι, άρα κάποιος από τους δύο είναι» και συνεχίζει: «Ποτέ δεν ήθελε κάποιος να μας κάνει κακό. Δεν υπήρχε κάποιος. Δεν μου αρμόζει να κατηγορώ. Έχουν βγει όλοι και έχουν κατηγορήσει εμένα, εγώ δεν είμαι σε θέση, δεν μου αρμόζει να κατηγορώ. Αυτό θα φανεί, όποιος είναι θα φανεί. Αν είμαι εγώ θα φανεί».

Τι είχε συζητήσει με τους ιατροδικαστές

Σε ερώτηση αν η ίδια μετά το θάνατο της Ίριδας ρωτούσε τους ιατροδικαστές αν ανιχνεύεται ασφυκτικός θάνατος, η ίδια ανέφερε: «Δεν έγινε έτσι. Είχαμε μία κουβέντα με την ιατροδικαστή την ώρα που μας κάλεσε για να μας ανακοινώσει το ότι δεν ήταν αδιευκρίνιστη η αιτία θανάτου του μωρού και ότι θα έστελνε τοξικολογικές ιστοπαθολογικές εξετάσεις. Αυτό ήταν στο πλαίσιο της συζήτησης. Ότι υπάρχει και ο αιφνίδιος θάνατος της κούνιας, μήπως ήταν αυτό, μήπως ήταν εκείνο, μήπως πνίγηκε, μωράκι είναι μήπως είχε εισρόφηση, απορίες δηλαδή μίας μάνας που είχε χάσει ένα παιδί».

Σχετικά με την επανεξέταση των ιατροδικαστικών πορισμάτων η ίδια αναρωτήθηκε πώς γίνεται όλα τα λάθη να έγιναν στον πρώτο και τον δεύτερο θάνατο παιδιού και η «σωστή διάγνωση» να έγινε με την εύρεση κεταμίνης στο αίμα της Τζωρτζίνας. «Επανεξετάζονται και ορθά κάνουν. Εγώ δεν θα επέμβω σε κανενός την δουλειά. Ό,τι αποφασίσουν θα το κάνω. Αλλά να κάνω εγώ μία ερώτηση τώρα; Δηλαδή ξαφνικά όλοι οι ιατροδικαστές, όλοι οι παθολογοανατόμοι έχουν κάνει λάθος; Στα παιδιά τα δικά μου συγκεκριμένα και οι γιατροί τώρα ας πούμε στην κεταμίνη δεν έχουν κάνει. Αλλά προσπαθούμε να βγάλουμε όλους λάθος και να βρούμε τι; Ότι βρήκαμε την ένοχη με την κεταμίνη που δεν έχει βρεθεί καν ακόμα και πρέπει να βάλουμε και τα άλλα δύο παιδιά γιατί αποκλείεται να είναι παθολογικά τα αίτια» επισημαίνει η Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Εγώ δεν ήξερα την ουσία κεταμίνη»

Η 33χρονη κατηγορούμενη ισχυρίζεται για ακόμα μία φορά πως δεν γνώριζε τίποτα για την κεταμίνη. «Έχω πει και στην ομολογία μου πώς εξηγώ την κεταμίνη. Δεν την ήξερα καν την ουσία αυτή. Πρόσβαση δεν έχω πουθενά και αυτό φαίνεται σιγά σιγά και θα φανεί μέχρι το τέλος της υπόθεσης, εγώ δεν έχω πρόσβαση και η κεταμίνη από ότι είδα και από τις απαντήσεις του «Παίδων» στην δικογραφία, είναι στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ που κατέβηκαν να διασωληνώσουν το παιδί» εξηγεί, αναφέροντας πως η ύπαρξη της κεταμίνης στο νοσοκομείο, είναι στοιχείο που βρίσκεται μέσα στην δικογραφία.

Στο πλαίσιο αυτό, διευκρινίζει πως παρά το γεγονός ότι με ανακοίνωσή του το νοσοκομείο υποστηρίζει ότι δεν χορήγησε κεταμίνη, η ουσία υπήρχε στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ. «Στην παιδοχειρουργική, στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ, στην Μονάδα Νεογνών και στο ακτινοθεραπευτικό αν δεν κάνω λάθος. Αυτά τα ξέρω από την δικογραφία, δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου» υπογραμμίζει.

«Με στηρίζει η οικογένειά μου και ένα συγκεκριμένο άτομο»

Εντύπωση προκαλεί στο σημείο αυτό η αναφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου σε έναν άνθρωπο που την στηρίζει και βρίσκεται στο πλευρό της εξ’αρχής.

«Έχω επικοινωνία με την οικογένειά μου και όλο το συγγενικό μου περιβάλλον, μέχρι και με αυτούς που δεν είχα, έχω τώρα. Είναι οι κουμπάρες και οι φίλες της αδερφής μου και δύο τρεις φίλοι δικοί μου, άντρες και ένα συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο με στήριξε, λίγο μετά το, όταν άρχισε όλη αυτή η δημοσιότητα, ένα άτομο που με στήριξε πάρα πολύ και με στηρίζει ακόμα» λέει και συμπληρώνει: «Σίγουρα και οι συνήγοροί μου με στηρίζουν, έτσι;».

Μάλιστα, σε ερώτηση αν ο άνδρας με τον οποίο έχει κάποια σχέση εμφανίστηκε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, η Ρούλα Πισπιρίγκου απαντά: «Πρώτον, δεν πιστεύω ότι είναι ο συγκεκριμένος, σε καμία των περιπτώσεων. Έχω μιλήσει μαζί του πριν γίνει η σύλληψη και δεν ήθελε καμία ανάμειξη. Καμία. Δηλαδή δεν το πιστεύω ότι είναι ο ίδιος. Ίσως κάποιος πήρε και είπε ότι είναι εκείνος. Δεν το ξέρω ούτε θα κατηγορήσω κάποιον».

«Δεν είχα σχέση με άλλον, με αυτόν τον άνδρα είχα βρεθεί μία φορά»

«Όταν ο Μάνος έφυγε με την Ίριδα από το σπίτι, του είχα πει να μην ξαναγυρίσει, γιατί εγώ θα προχωρήσω. Μου είχε απαντήσει ότι “προχώρησε, εύχομαι να βρεις τον καλύτερο”. Δεν ήταν σχέση αυτό που είχα. Με το παιδί αυτό είχα βρεθεί μία φορά. Είχαμε μια επικοινωνία μέσω μηνυμάτων και μια κουβέντα ανά δεύτερη – τρίτη μέρα», υποστηρίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου σχετικά με το «τρίτο πρόσωπο» με το οποίο φέρεται να είχε σχέση.

Στο πλαίσιο αυτό διευκρινίζει το χρονικό διάστημα που έφυγε ο Μάνος από το σπίτι. «Ο Μάνος έφυγε από το σπίτι για δικούς του λόγους. Στην αρχή έφυγε για δικούς του λόγους. Μετά που έγινε αυτό με το μωρό, το συζητήσαμε, έγινε τσακωμός και έφυγε οριστικά. Ο Μάνος είχε φύγει δύο ημέρες πριν, ξαναγύρισε την ημέρα που έγινε αυτό με τη μπέμπα, έκατσε μια βδομάδα και έφυγε. Μετά ξαναγύρισε αφού μπήκε η Τζωρτζίνα στην εντατική», περιγράφει.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η μικρή Τζωρτζίνα δεν ήθελε να δει το Μάνο Δασκαλάκη μετά το θάνατο της Ίριδας, η ίδια είπε ότι δεν τον ήθελε επειδή είδε τον τσακωμό μεταξύ των γονιών της. «Μετά την ανακοπή της Τζωρτζίνας είχε έρθει και καθόντουσαν παρέα. Το μόνο σημείωμα της Τζωρτζίνας που έχω εγώ ήταν με τα τρία αγγελάκια» λέει.

Οι απειλές στο Μάνο Δασκαλάκη

Η Ρούλα Πισπιρίγκου παραδέχεται και ότι είχε απειλήσει το Μάνο Δασκαλάκη: «Με τον Μάνο όταν είχαμε τσακωθεί του είχα στείλει μήνυμα ότι θα τον καταστρέψω. Μου είχε φανεί άδικο όλο αυτό που είχε συμβεί. Ότι ναι μεν σε χωρίζω, αλλά όταν πας να προχωρήσεις φταις. Την τωρινή του σχέση δεν μου την παραδέχτηκε. Μέχρι και τη σύλληψη ωρυόταν ότι ήταν μια φίλη. Μου ορκιζόταν στα κόκαλα των παιδιών ότι δεν έχει σχέση πριν τη σύλληψη. Τον ηχογράφησα, γιατί ήξερα ότι θα βγει να πει ότι δεν το έχει πει ούτε αυτό».

Μάλιστα, τονίζει πως δεν είναι σε θέση να εξηγήσει την στάση του εν διαστάσει συζύγου της. «Λένε ότι μιλάω συνέχεια για το Μάνο. Ότι δεν είναι άγιος το είπα για αυτά που έκανε σε εμένα, δεν τον κατηγόρησα ποτέ για τα παιδιά. Δε θεωρώ ότι έχει κάτι να κρύψει» επισημαίνει στο σημείο αυτό.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν διστάζει να σχολιάσει την δήλωση του Μάνου, ότι δεν την ερωτεύτηκε ποτέ. «Δεν ξέρω ποια ήταν η συζήτησή τους, αλλά όταν δεν ερωτεύεσαι κάποιον δεν παντρεύεσαι δεν κάνεις τρία παιδιά μαζί του. Μήπως εννοούσε ότι με αγάπησε κατευθείαν; Δεν ξέρω» απαντά.

Στο πλαίσιο αυτό, η 33χρονη γυναίκα ρωτήθηκε για το ανώνυμο τηλεφώνημα, με παραποιημένη φωνή σε τηλεοπτική εκπομπή, που φημολογείται ότι έγινε από εκείνη. Η απάντησή της είναι η εξής: «Ό,τι έχω να πω, το έχω ήδη πει στις Αρχές, όταν ρωτήθηκα. Δεν μπορώ να το πω δημόσια, όμως οι Αρχές γνωρίζουν. Θα το ξεκαθαρίσω όταν έρθει η ώρα αυτό».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου απαντά και για την αναζήτηση που έγινε για τις θανατηφόρες τοξικές ουσίες τρεις ημέρες πριν από τον θάνατο της 9χρονης κόρης της. «Καταρχήν μέσα στην δικογραφία δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Τρεις ημέρες πριν από τον θάνατό της έχει ψαχτεί άλλη αναισθητική ουσία που της χορήγησαν στην αγωγή και προφανώς γιατί κάτι άκουσα για διαφημίσεις και τα λοιπά, από κάτω θα έβγαινε και η διαφήμιση της κεταμίνης την οποία δεν πρόσεξα ποτέ και…δηλαδή η αναζήτηση κεταμίνης έχει γίνει μόνο την ημέρα της σύλληψης. Δεν έχει ξαναγίνει» ισχυρίζεται.

«Εγώ είδα την ουσία φαινοβαρβιτάλη που μπήκε στην αγωγή της και την έψαξα»

«Θανατηφόρες ουσίες και φαινοβαρβιτάλη μπορεί να είναι που έχω ψάξει εγώ, αλλά το τάμπλετ είναι συνδεδεμένο με το email του κινητού μου. Δηλαδή ότι έχω ψάξει στο κινητό είναι το ίδιο και στο emai. Εγώ είδα την ουσία φαινοβαρβιτάλη που μπήκε στην αγωγή της και την έψαξα. Από το κινητό μου την έψαξα, απλά επειδή είναι συνδεδεμένα μάλλον βγήκε και στο τάμπλετ» υποστηρίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σε ερωτήσεις για το τάμπλετ στο νοσοκομείο, η κατηγορούμενη εξηγεί πως το είχαν μαζί τους, όπως και το λάπτοπ. «Είχε και ο Μάνος πρόσβαση τις ώρες που ήταν εκεί, αλλά γενικά δεν το χρησιμοποιούσαμε καθόλου εκείνες τις ημέρες γιατί είχαμε την τηλεόραση. Οπότε την απασχολούσαμε, γιατί το τάμπλετ τους τελευταίους μήνες το είχαμε απλώς για να βλέπει παιδικά και σίριαλ. Δεν το είχαμε για αναζητήσεις, ήταν δικό της και για αυτό το έβαλα μαζί της, όπως έβαλα και στα άλλα δύο παιδιά τα αγαπημένα τους αντικείμενα» εξηγεί.

Τέλος, σε ερώτηση γιατί να βάλει το τάμπλετ κάτω από το κεφάλι του παιδιού, η ίδια απαντά: «Δεν ξέρω πως πήγε από κάτω. Εγώ το έβαλα πάνω της, πάνω στο στήθος της, κάτω από το σαγόνι της. Προφανώς όπως κουνήθηκε πήγε από κάτω, εντάξει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ