Ολοι θυμούνται τον Σαμαρά ως πρώην της Άννας Βίσση και όχι ως δισέγγονο της Πηνελόπης Δέλτα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιο εύκολα σε ξέρουν ως σύντροφο της Άννας Βίσση, παρά ως δισέγγονο της Πηνελόπης Δέλτα! Δεν θα χαιρόταν ιδιαίτερα ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να ακούσει ότι «έμεινε στην Ιστορία» περισσότερο ως ο «εραστής» της αοιδού Βίσση, παρά ως ένας πολιτικός με ιστορική καταγωγή που κυβέρνησε τη χώρα.

BC0445BB 1368 4A51 9E6F F0C1EB3EE97A

από τη Βίβιαν Μπενέκου

Είναι Κυριακή απόγευμα, λοιπόν, στο Open, και στο τηλεπαιχνίδι «Ταξί» ο Διονύσης Ατζαράκης, που το παρουσιάζει, κάθεται άνετα στο τιμόνι του, οδηγώντας. Ρωτά, λοιπόν, τις δυο κυρίες που φιλοξενεί: «Ποιος είναι ο Έλληνας πολιτικός που είναι δισέγγονος της Πηνελόπης Δέλτα;»

Ύστερα από διαβούλευση μεταξύ τους, και αφού ο παρουσιαστής τούς έδωσε «άπειρη βοήθεια» και συγχρόνως τις πληροφόρησε ότι ο εν λόγω διετέλεσε και πρωθυπουργός, οι κυρίες φώναξαν «ο Κώστας Καραμανλής». «Χάσατε» λέει ο παρουσιαστής. «Είναι ο Αντώνης Σαμαράς».

E1BED614 5109 4A72 94D6 4B2064ED41F1

Τότε λοιπόν, με αφοπλιστικό τρόπο και σχεδόν οδηγώντας στην… κώφωση όσους τις άκουγαν, είπαν με ένα στόμα: «Ε, πες μας ότι είχε σχέση με τη Βίσση για να το βρούμε αμέσως, άνθρωπέ μου»! Ο Αντώνης Σαμαράς έμεινε στο μυαλό τους, δηλαδή και έχει καταγραφεί ως ερωτικός σύντροφος της Άννας Βίσση και όχι ως πρωθυπουργός ή ως δισέγγονο της σπουδαίας συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα.

Θεμιτό, θα μου πείτε, αφού η ερωτική σχέση κράτησε οκτώ χρόνια και η κυβερνητική θητεία του μόλις τρία… Οκτώ χρόνια σχέσης, λοιπόν, διατήρησε η Βίσση με τον Σαμαρά. Οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσω του Μανώλη Μητσιά -φίλος και των δύο-, ο οποίος τότε εμφανιζόταν στο ίδιο κέντρο με την Άννα. Η Βίσση παραδέχτηκε αυτή τη σχέση το 2014, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μόλις είχε γυρίσει από τις σπουδές του στο Harvard και ήταν ένας άνθρωπος πανέξυπνος και γοητευτικός. Δεν ξέρω αν διατηρεί την ίδια φλόγα και σήμερα, επειδή, ξέρεις, οι πολιτικοί “χαλάνε”».

Τι σχέση έχουν, λοιπόν, ο Αντώνης Σαμαράς, η Άννα Βίσση και η Πηνελόπη Δέλτα; Οι δυο πρώτοι στενή και η Πηνελόπη Δέλτα απλά δεν υπάρχει!

DF7F8651 F741 4F78 B4A2 25A33669B003

Υ.Γ. H Πηνελόπη Δέλτα, δεν ήταν απλά μια σημαντική συγγραφέας και μια μεγάλη Ελληνίδα. Ήταν ένα πρόσωπο που η Ιστορία του επεφύλαξε ιδιαίτερη μεταχείριση. Υπήρξε κόρη του Βενιζελικού Βουλευτή, Υπουργού και Δημάρχου Αθηναίων, Εμμανουήλ Μπενάκη.

Συνδέθηκε ερωτικά με τον Αντιβενιζελικό Ίωνα Δραγούμη, φλογερό διπλωμάτη, πολιτικό και συγγραφέα, ο οποίος υπήρξε θύμα του εθνικού διχασμού και δολοφονήθηκε στην Αθήνα το 1920, από τους Βενιζελικούς, ως αντεκδίκηση στην προηγηθείσα απόπειρα κατά του Βενιζέλου στο Παρίσι.

Μάλιστα ο πατέρας της Εμμανουήλ Μπενάκης κατηγορήθηκε ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του αγαπημένου της, αλλά απαλλάχθηκε στη δίκη που διεξήχθη, το 1922. Με το Μακεδονικό Αγώνα συνδέθηκε ψυχολογικά εξαιτίας του πρωταγωνιστικού ρόλου που έπαιξε σε αυτόν ο Μακεδονομάχος Παύλος Μελάς, σύζυγος της αδελφής του αγαπημένου της Ίωνα Δραγούμη.

Ιδιαίτερο συμβολισμό αναδεικνύει η απόφασή της να βάλει τέλος στη ζωή της τη μέρα που τα γερμανικά στρατεύματα έμπαιναν στην Αθήνα.

Ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, Παύλος Γερουλάνος είναι δισέγγονος του αδελφού της Αντώνη Μπενάκη (Υφυπουργού του Βενιζέλου και ιδρυτή του Μουσείου Μπενάκη), τον οποίο η ίδια αποκαλούσε «Τρελλαντώνη».

Ενω ο Αντώνης Σαμαράς είναι δισέγγονός της, αφού είναι γιος της εγγονής της Λένας Σαμαρά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ