Χάος στη ΔΕΗ για ρυθμίσεις οφειλών – Η πολιτική Μητσοτακη στην ενέργεια “ισοπέδωσε” νοικοκυρια και επιχειρήσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκαριστικές εικόνες με πολίτες που συρρέουν απελπισμενοι στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ για να προχωρήσουν σε διακανονισμό δηλώνοντας αδυναμία εξόφλησης, καθώς δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά και να τους πληρώσουν στην ώρα τους.

Νοικοκυρια και επιχειρήσεις πλέον ζουν ένα εφιάλτη με τους λογαριασμούς να τους διαλύουν τις ζωές λόγω του παραλογισμού της ρήτρα αναπροσαρμογής, την οποια η κυβερνηση θα έπρεπε να είχε καταργήσει χθες.

Η απάθεια της κυβέρνησης Μητσοτακη μπροστά σε όλο αυτο το σκηνικό τρόμου χρήζει πλέον ειδικής εξέτασης και έρευνας, με τους πολιτες να μην πλέον απο που να πιαστούν και που να ελπίσουν. Χαρακτηριστικη ειναι βέβαια και η απάθεια της αντιπολίτευσης που απλώς φωνασκεί αλλα δεν προχωρά σε δραστικές πιέσεις προς την  κυβερνηση.

Οι πολιτες ειναι μόνοι τους μπροστά στον τέρας της αισχροκέρδειας που εχει λαβώσει την καθημερινότητα τους. Δεη, φυσικο αεριο, τρόφιμα, βενζίνη, ψωμι, όλα στα ύψη.

Οι υπέρογκες αυξήσεις και η αδιανόητη ρήτρα αναπροσαρμογής έχουν εκτοξεύσει τα ύψη το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και όπως μάλιστα λένε παράγοντες της αγοράς, ένα 50% των τιμολογίων αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές!

Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και εκτός από αυτούς που προχωρούν σε διακανονισμό, υπάρχουν και αρκετοί που υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται να πληρώσουν αυτές τις αυξήσεις, θα βρουν άλλο τρόπο, αλλά δεν θα πληρώσουν τόσο αυξημένους λογαριασμούς.

Ένας από τους πολίτες που βρέθηκαν σε υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Αθήνα, έδειξε στον ΣΚΑΙ τρεις λογαριασμούς έναντι που του ήρθαν πρόσφατα, με αρκετά υψηλά ποσά.

«Ο τελευταίος λογαριασμός μου με ημερομηνία λήξης 5/05 είναι 431 ευρώ.Ο προηγούμενος που πλήρωσα (για Σεπτέμβριο-Οκτώβριο), ήταν 132 ευρώ. Μετά τον Οκτώβριο μου ήρθε 441 και ο τελευταίος, 431. Με δύο ηλιακούς μου ερχόταν πάντα κάτω από 120 ευρώ».

nb keimeno logariasmos dei1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ