Σοκαρουν τα νέα στοιχεία για τα τρια αγγελούδια της Πισπιριγκου: Το πανάκι βρέθηκε μέσα στο στόμα του μωρού

Ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από τον θάνατο του μωρού – Τι κατέθεσε η γιατρός που είδε την Τζωρτζίνα στα επείγοντα.

Νέες αποκαλύψεις που «δένουν» την υπόθεση της Πάτρας έρχονται στο φως την ώρα που οι έμπειροι ιατροδικαστές ερευνούν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες άφησαν την τελευταία τους πνοή τα τρία κοριτσάκια της οικογένειας του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία είναι προφυλακισμένη με την κατηγορία της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Μιλώντας για τον θάνατο της 6 μηνών Ίριδας, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων χαρακτήρισε καθοριστικό περιστατικό τον θάνατο του βρέφους, ο οποίος όπως τονίζει, δείχνει πλέον ότι είναι εγκληματική ενέργεια.

Ίριδα

«Οι δύο αρχικοί πραγματογνώμονες φαίνεται ότι καταλήγουν στην αιτία θανάτου που προσδιορίζεται ως ασφυκτικός θάνατος και να μιλάνε ξεκάθαρα πλέον για εγκληματική ενέργεια για την περίπτωση της Ίριδας», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Λέων και πρόσθεσε ότι η περίπτωση του μωρού θα διαλευκάνει την πολύκροτη υπόθεση.

«Σας θυμίζω ότι το τρίτο παιδί έκανε την αρχή, μας άνοιξε το δρόμο αλλά νομίζω ότι ο θάνατος του βρέφους θα καθορίσει τις περαιτέρω εξελίξεις. Μιλάμε για ένα βρέφος που δεν ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση, δεν βρισκόταν σε κάποιον άλλο τόπο παρά μόνο στην οικία του και ουσιαστικά εκεί οι άνθρωποι που βρίσκονταν δίπλα στο παιδί, έχουν ομολογήσει μέσω συνεντεύξεων, ότι βρίσκονταν μέσα στο σπίτι μόνο δύο άτομα. Άρα το περιστατικό αυτό έχει ένα πολύ μεγάλο ιατροδικαστικό ενδιαφέρον και μια πιθανή τελική ομοφωνία όλων των πραγματογνωμόνων και των παλιών και αυτών που έχουν οριστεί τώρα θα ήταν σημαντικό στην εξέλιξη αυτής της υπόθεσης» δήλωσε.

roulapispirigou 1

«Το πανάκι βρέθηκε μέσα στο στόμα του μωρού»

Μάλιστα ο κ. Λέων αποκάλυψε ότι το πανάκι με το αίμα είχε βρεθεί μέσα στο στόμα του μωρού: «Το πανάκι θα πρέπει να αξιολογηθεί, όμως για να ποτιστεί ένα πανάκι με δυο σταγόνες αίμα, όπως έχει πει η μητέρα του παιδιού, θα πρέπει να ακουμπήσει στο σημείο όπου έχει αυτό το αίμα. Δεν μιλάμε για ένα αίμα που βγαίνει στο εξωτερικό του στόματος για να μπορέσουμε να το σκουπίσουμε. Μιλάμε για ένα πανάκι που προφανώς εισέρχεται μέσα στην στοματική κοιλότητα και ποτίζεται με τις σταγόνες αυτές».

Ίριδα

Τα ευρήματα υπήρχαν…

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, τα ευρήματα υπήρχαν, ωστόσο κάποιες αστοχίες οδήγησαν σε λάθος συμπεράσματα: «Από την αρχή είχαμε τα ευρήματα δεν ψάχναμε κάτι καινούριο. Τα ευρήματα ήταν μπροστά μας, τόσο από τις ιστολογικές όσο και από τις τοξικολογικές όσο και τα ευρήματα από την νεκροτομή. Μία αστοχία ίσως ήταν η εκτίμηση της τελικής αιτίας θανάτου και του είδους θανάτου. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τελικά πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία. Το σημαντικό είναι να βρούμε με αυτά τα ευρήματα τι ακριβώς έχει γίνει» εξήγησε ο κ. Λέων.

Το ενδεχόμενο της εκταφής

Αναφερόμενος στην περίπτωσης της εκταφής, ο κ Λέων σημείωσε ότι μετά από ένα χρονικό διάστημα, δεν μπορεί να συνεισφέρει στην έρευνα εάν ο θάνατος ήταν ασφυκτικός: «Μπορεί να αποδώσει σε περιπτώσεις δηλητηριάσεων ή σε σκελετικές κακώσεις αλλά αν θεωρούμε ότι θα προσπαθούσαμε με την εκταφή να αποδώσουμε έναν ασφυκτικό θάνατο αυτό είναι αδύνατον»τόνισε.

Οι ύποπτες ερωτήσεις στους γιατρούς για τα φάρμακα στη Τζωρτζίνα

Πληροφορίες από τους γιατρούς σχετικά με τα φάρμακα που έδιναν στη μικρή Τζωρτζίνα ζητούσε διαρκώς η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN.

Πλέον, στόχος των ερευνών είναι να εξεταστούν από τις αρχές οι χρόνοι που έκανε τις ερωτήσεις η κατηγορούμενη μητέρα και αν αυτοί συμπίπτουν με τους χρόνους των αναζητήσεων που έκανε για αναισθητικά φάρμακα στη Google.

Καταθέτουν οι γιατροί

Οι γιατροί που φρόντισαν την 9χρονη Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο κατέθεσαν στην 18η ανακρίτρια για την υπόθεση θανάτου του παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρεπορτάζ, η γιατρός που βρισκόταν στα επείγοντα και είδε πρώτη την 9χρονη κατέθεσε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου της είχε πει πως η κόρη της είχε εμφανίσει νωρίτερα σπασμούς με τα χέρια και το κεφάλι. Ωστόσο, όπως κατέθεσε στην ανακρίτρια, οι περιγραφές της μητέρας ήταν ασαφείς γιατί η 9χρονη δεν εμφάνιζε κανένα από τα συμπτώματα που της είχε περιγράψει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ