Σάλος στη Βαρβάκειο, περίμεναν τις χήρες με τα μαύρα που βοηθούν τον κόσμο και τελικά εμφανίστηκαν αρνητές του Οβελία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα περίεργο βιντεο κανει το γύρο του διαδικτυου χωρίς να διευκρινίζεται ομως απο ποτε ειναι, που δείχνει πολιτες, αρνητές του Οβελία να διαμαρτύρονται για την πώληση κρεάτων το Πάσχα.

Οι πολίτες διαμαρτύρονται  για την σφαγή των αρνιών που γίνεται κάθε χρόνο το Πάσχα και είχαν ως σύνθημα το «δεν είναι παράδοση, είναι βία».

Κάποιοι κρεοπώλες όμως βγήκαν με τα αρνιά στα χέρια και τα έδειχναν στους διαδηλωτές, ενώ ένας κρεοπώλης μόλις άκουσε το σύνθημα ότι «δεν είναι φαγητό» απάντησε ότι «το τρως και ωμό».

https://twitter.com/maskoforos3/status/1516158330128982029?s=21&t=5bTmW_p6uM9YxOGzowNPvQ

Έχω πάθει πλάκα με ένα βιντεακι που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο όπου κάποιοι φουκαράδες κρεοπώλες κρατάνε τα αρνιά αγκαλιά και είναι περικυκλωμένοι από ημιτρελους δικαιωματιστες που κραυγαζουν “δεν είναι παράδοση, είναι βια”.

Οσο αφορά τώρα τις τιμές, αυτές ειναι Φωτιά

Η «αναρρίχηση» του πληθωρισμού για τον μήνα Μάρτιο στο 8,9% και η συνεχόμενη «έκρηξη» των τιμών σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες, έχει κάνει την οργή του κόσμου να ξεχειλίζει, όπως άλλωστε αυτό αποτυπώθηκε και στη μεγάλη δημοσκόπηση της RealPolls.

Τα πρωτοφανή επίπεδα ακρίβειας, έχουν επιταχύνει την «αφαίμαξη» του οικογενειακού εισοδήματος και οδηγούν ολοταχώς στη φτωχοποίηση της κοινωνίας, η οποία υπό αυτές τις άσχημες συνθήκες ετοιμάζεται για τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Πάσχα.

Και το πόσο θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι, είναι ένα ενδεικτικό δείγμα της κατάστασης που επικρατεί… Οι κτηνοτρόφοι δεν ξέρουν πόσο ακόμα θα σκαρφαλώσει η τιμή του οβελία και όπως λένε, δεν μπορούν να κάνουν καμία πρόβλεψη έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το σκηνικό.

Σήμερα, η τιμή του αρνιού είναι στα 8-9 ευρώ το κιλό, με τα εγχώρια αρνιά να φτάνουν ακόμα και στα επίπεδα των 10-13 ευρώ το κιλό. Δηλαδή για ένα αρνί 10-12 κιλά, μια οικογένεια σήμερα θα χρειαστεί να ξοδέψει 80-130 ευρώ.

Το κοκορέτσι κοστολογείται σήμερα στα 7-15 ευρώ το κιλό, οι μπριζόλεςπωλούνται στα 12 ευρώ οι μοσχαρίσιες και στα 6,50 ευρώ οι χοιρινές, ενώ οι πατάτες, το σύνηθες συνοδευτικό του πασχαλινού τραπεζιού, έχουν ξεπεράσει το 1 ευρώ το κιλό, όπως και τα μαρούλια!

Το ψωμί ήδη βρίσκεται ανάμεσα στο 1,60 και τα 2,60 ευρώ το κιλό, ενώ το τσουρέκι μπορεί να το βρει κανείς από 3 έως 14 ευρώ.

Όλα αυτά βέβαια είναι με τα τρέχοντα δεδομένα κι ενώ απομένει κάτι περισσότερο από μια εβδομάδα, μέχρι το ξεκίνημα της Εβδομάδας των Παθών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ