Τα τρία χρόνια που άλλαξαν τρεις φορές τον κόσμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτά που έχουμε ζήσει τα τελευταία τρία χρόνια σε ελληνικό και παγκόσμιο επίπεδο δεν έχουν προηγούμενο. Καθημερινά σχεδόν, γεγονότα που όχι μόνο τρομάζουν και δημιουργούν πανικό στους ανθρώπους αυτού του πλανήτη αλλά και δημιουργούν ένα αβέβαιο αύριο, όπως και το ερώτημα έως που θα πάμε και πότε θα ξαναπάρουμε ως πολίτες, ως άνθρωποι, ως κοινωνίες τη ζωή μας στα χέρια μας.

Επίσης, ένα άλλο ερώτημα που χρήζει απαντήσεις είναι γιατί γίνονται όλα αυτά που βιώνουμε σήμερα σε τόσο μικρό χρόνο; Θα προσπαθήσω να προσεγγίσω όσο μπορώ, τις απαντήσεις παρακολουθώντας την αλληλουχία των θεμάτων αλλά και με την καθαρότητα του ορθού λόγου που κάθε θνητός κατέχει.

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή του 2020, όταν ο covid19 κάνει την εμφάνισή του και ο πλανήτης μπαίνει σε μια ιδιότυπη καραντίνα. Όπως, είχαμε αποκαλύψει στο προηγούμενο τεύχος των ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ από την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ, δεκάδες προβεβλημένοι και καταξιωμένοι επιστήμονες στα συμπεράσματά τους μετά την Γενική Συνέλευση στο Σάλτσμπουργκ τηςΑυστρίας επεσήμαναν πως μεγαλοεπιχειρηματίες της παγκόσμιας ελίτ χρησιμοποίησαν επιστήμη και επιστήμονες πρώτον για να χειραγωγήσουν την διεθνή κοινή γνώμη και δεύτερον, να αυξήσουν υπέρογκα τα κέρδη τους δημιουργώντας μια νέα εποχή σε προϊόντα και υπηρεσίες με βάση την ψηφιακή τεχνολογία.

A22551FB FFEF 4D64 A639 46D306A2F84D
Επίκαιρα Πρωτοσέλιδο


Είδαμε, επίσημα, πως πέρα από τις μεγαλύτερες εταιρίες του παγκοσμίου επιχειρείν , όπως η
Microsoft, η Αmazon, το Facebook , η Google, τα αφεντικά τους να αναρτούν τα τρισεκατομμύρια κέρδη τους, που απέκτησαν σε ελάχιστο χρόνο. Ποιο συγκεκριμένα,  με αφορμή την πανδημία υπήρξε μια βίαια ανακατανομή του πλούτου, όπου η βαριά κλασσική βιομηχανία , τραπεζικά ιδρύματα αλλά και κράτη να αδειάζουν τα χρήματα τους στους ψηφιακούς επιχειρηματίες. Αλλά είχαμε κι ένα ακόμα αποτέλεσμα, με τη βοήθεια κυβερνήσεων και πληρωμένων media να αλλάζουν αξίες , αρχές, κουλτούρες και παραδόσεις σε κράτη που δεν τα είχε ακόμη αγγίξει η ολιστικότητα της παγκοσμιοποίησης ή του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, όπως και η Ελλάδα.

Όταν θελήσαμε πολίτες και κράτη να βγούμε στο ξέφωτο μετά την καραντίνα, είχε έρθει η ώρα του εμβολιασμού. Έπρεπε να εμβολιαστούμε μια , δυο, τρεις, τέσσερις… φορές με Fizer, Moderna κλπ. Και να πάλι τεράστια κονδύλια δισεκατομμυρίων να κατευθύνονται στις φαρμακοβιομηχανίες, όχι μόνο για το εμβόλιο αλλά και για τα ψυχοφάρμακα, που τα αναζητούσαν οι πολίτες ζόμπι, όπως και συνεχίζουν τη δόση τους.

Όμως, η βαριά βιομηχανία , η παράγωγη ενέργειας, οι εφοπλιστές, οι οπλάδες και ότι άλλο παράγωγο του μέχρι πρότινος καπιταλισμού με το δικό του δεκαδικό σύστημα κατά των κοινωνιών έπρεπε είτε να πάρουν πίσω τα χαμένα υπερκέρδη από τα lockdown, είτε να δημιουργήσουν πρώτα μια μεγάλη ενεργειακή κρίση και στη συνέχεια να πάνε παρακάτω , να ετοιμάσουν παγκόσμιους πολέμους που εν’ τω μεταξύ ένας πόλεμος ξέσπασε στην Ουκρανία!!! Ενδεχομένως ,ως πρόβα τζενεράλε για να τεστάρουν τις δυνάμεις τους καθώς και να ποδηγετήσουν τους λαούς, χωρίζοντας τους σε κάλους και κακούς.

Ποια λοιπόν, είναι η απάντηση στη ερώτηση: πότε και πως θα τελειώσει αυτός ο εφιάλτης; Aδυνατώ να απαντήσω. Ένα είναι σίγουρο. Πως πρέπει εμείς οι Έλληνες να αναρωτηθούμε εάν είμαστε «με την σωστή πλευρά της ιστορίας» κι αν τελικά αυτοί που μας κυβερνούν ή θα μας κυβερνήσουν  ή αυτοί που θα μας κυβερνήσουν λειτουργούν ως πιόνια συμφερόντων των λίγων ή ως πρόθυμοι ηλίθιοι, κάτι που συνηθίζεται στην χώρα μας.

Σπύρος Τρίψας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ