Ακόμα πιο κοντά στην τουρκία…η Ουγγαρία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σζιγιάρτο ταξίδεψε την Τρίτη στην τουρκική πρωτεύουσα για να επισκεφθεί το μελλοντικό εργοτάξιο 3.000 τετραγωνικών μέτρων της νέας πρεσβείας σε ένδειξη ενίσχυσης των σχέσεων με την Τουρκία.«Η κατασκευή του νέου κτιρίου της πρεσβείας 3.000 τετραγωνικών μέτρων στην Άγκυρα έχει ξεκινήσει», ανακοίνωσε ο Σζιγιάρτο στη σελίδα του στο Facebook, όπου μοιράστηκε επίσης μια φωτογραφία της κατασκευής, ανέφερε η Telex.

Χωρίς να αναφέρει ονομαστικά τη Ρωσία, ο Σζιγιάρτο είπε ότι η Τουρκία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό μεσολαβητικό ρόλο «στην ελπιδοφόρα ολοκλήρωση του πολέμου στην Ουκρανία».

Σύσφιξη εμπορικών σχέσεων

Ο Σζιγιάρτο συναντήθηκε επίσης με τον Τούρκο υπουργό Εμπορίου Μεχμέτ Μους για να υπογράψει συμφωνία για μια νέα Ουγγρική-Τουρκική Οικονομική και Εμπορική Επιτροπή.

Το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών αυξήθηκε κατά 15% σε σύγκριση με το 2020, συνολικού ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Σζιγιάρτο είπε επίσης ότι η Ουγγαρία θα παράσχει 37,6 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της επένδυσης Kaposvár του τουρκικού κατασκευαστή γυαλιού Sisecam, η οποία η κυβέρνηση ελπίζει να δημιουργήσει 320 νέες θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, στο τέλος του έτους, ένα κυβερνητικό πρόγραμμα θα βοηθήσει τις ουγγρικές εταιρείες να εισέλθουν στην τουρκική αγορά στους τομείς της κατασκευής σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, της διαχείρισης νερού και της εκτύπωσης, ενώ η ουγγρική Eximbank είναι έτοιμη να υποστηρίξει περαιτέρω την ουγγρική-τουρκική επιχειρηματική συνεργασία με  Πιστωτική γραμμή 105 εκατομμυρίων Ευρώ, έγραψε ο Σζιγιάρτο στο Facebook.

euractiv.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ