Με Κυπριακά έγγραφα ο Ολιγάρχης που βρέθηκε νεκρός με την οικογένεια του στην Ισπανια, σύμφωνα με Καταλανικό δημοσίευμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν βρέθηκε κανένα σημείωμα αυτοκτονίας ή επεξηγηματικό χειρόγραφο κατά την επιθεώρηση στην έπαυλη Lloret de Mar, όπου βρέθηκαν τα πτώματα τριών μελών της οικογένειας Protosenya την Τρίτη: της μητέρας και της κόρης, που μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου και μαχαιρώθηκαν στο κρεβάτι, και πατέρα, κρεμασμένο με ένα νέο, χοντρό σχοινί από ένα εξωτερικό κιγκλίδωμα.

45D46ADA 2A06 422B 9B37 856C7D1A9D9F

Η υπόθεση έχει όλη την εμφάνιση διπλού εγκλήματος και επακόλουθης αυτοκτονίας του δολοφόνου, αλλά ελλείψει εξομολογητικού σημειώματος, γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχαν καταγγελίες για κακομεταχείριση, η έρευνα εργάζεται για να βρει εξήγηση μέσω της ανάλυσης των τελευταίων κλήσεις και μηνύματα από τα τηλέφωνα της οικογένειας και τη δήλωση του γιου του ζευγαριού που μένει στο Μπορντό και που ήταν αυτός που τους ειδοποίησε να πάνε σπίτι γιατί ήταν καχύποπτος.

Το βράδυ της Δευτέρας, το αγόρι μίλησε στο τηλέφωνο με την οικογένειά του και το επόμενο πρωί τηλεφώνησε ξανά, αλλά δεν απάντησαν σε κανένα τηλεφώνημα. Αν και το σεξουαλικό έγκλημα είναι η υπ’ αριθμόν ένα υπόθεση των ερευνητών, λαμβάνοντας υπόψη ορισμένες λεπτομέρειες της σκηνής του εγκλήματος και λαμβάνοντας υπόψη το προφίλ του Σεργκέι Προτοσένια, ενός πλούσιου Ρώσου ολιγάρχη που συνδέεται με την εταιρεία Novatek, και της σύμπτωσης ότι η ίδια υπόθεση έχει εντοπιστεί στη Μόσχα.

Ένα άλλο στέλεχος συνδέεται επίσης με την εταιρεία φυσικού αερίου που φέρεται να σκότωσε τη γυναίκα και την κόρη του και αυτοκτόνησε.μια καλά σχεδιασμένη τριπλή δολοφονία για να την χαρακτηρίσει ως έγκλημα ενδοοικογενειακής βίας με αυτοκτονία. Αν και η μητέρα και η κόρη μαχαιρώθηκαν και μαχαίρωσαν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις την ώρα που κοιμόντουσαν, και είχε πολύ αίμα στη σκηνή, ο κρεμασμένος δεν είχε κηλίδες αίματος. Οι ερευνητές μάζεψαν στοιχεία που τους μπέρδευαν στο πάτωμα του δωματίου της μητέρας τους.

Οι αιματοβαμμένες κάλτσες υποδήλωναν ότι ο δολοφόνος είχε φορέσει γάντια για να μη λερωθεί ή να αφήσει σημάδια στο τσεκούρι και στο μαχαίρι, όπλα εγκληματικότητας, που βρήκε στο ίδιο δωμάτιο. Και τα τρία αντικείμενα στάλθηκαν για ανάλυση DNA ή/και δακτυλικών αποτυπωμάτων. Οι Mossos θα δουν επίσης εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας της έπαυλης για να δουν αν κάποιος άλλος μπήκε στο κτήμα τις ώρες πριν από το έγκλημα, είτε κρυφά είτε με την είσοδο σφραγισμένη από τους Protosenya, οι οποίοι παρά το ότι ήταν Ρώσοι είχαν και έγγραφα από την Κύπρο. Ήταν εγγεγραμμένοι στο Lloret και ήταν λάτρεις του γκολφ.

Ο Sergey Protosenya, ο οποίος εκπαιδεύτηκε ως μηχανικός και οικονομολόγος στη Σχολή Kuibyshev στη Μόσχα, ήταν οικονομικός διευθυντής της εταιρείας πετρελαίου Tarkosaleneftegaz και επικεφαλής λογιστής της Novatek και το 2011 η εκτιμώμενη περιουσία του ήταν 440 εκατομμύρια δολάρια. Η χλιδή της Protosenya επιβεβαιώθηκε από τα μέλη της δικαστικής ακολουθίας που επιθεώρησαν το σπίτι, όπου είχαν έξι αυτοκίνητα υψηλής ποιότητας, μάρκες BMW, Mercedes, Mustang και Audi και δέσμες χρημάτων με τουλάχιστον 10.000 ευρώ. Το σπίτι, που βρίσκεται στον αριθμό 20 της οδού Aiguablava στην αστικοποίηση Els Pinars de Lloret, είναι ένα αρχοντικό με μεγάλες εκτάσεις πρασίνου που βρίσκεται σε έναν λόφο που το κάνει ένα παρατηρητήριο με υπέροχη θέα αλλά δύσκολο να το δει κανείς από το δρόμο.

Ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την αποσαφήνιση των αιτιών της εγκληματικής σφαγής, χθες πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις με ενός λεπτού σιγή μπροστά στην αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της Χιρόνα και του Δημοτικού Συμβουλίου της Λορέτ ντε Μαρ για να καταδικάσουν τη «μάστιγα» της σεξιστικής βίας.

Με πληροφορίες απο το elpuntavui.cat

ΔΗΜΟΦΙΛΗ