Ακαρ: Τα εξοπλιστικά σας είναι λίγα για να μας αντιμετωπίσουν

Νέα επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο Χουλουσί Ακάρ ο οποίος για ακόμα μια φορά ζήτησε να αποστρατικωποιηθούν τα ελληνικά νησιά, ενώ χαρακτήρισε «λίγη« την εξοπλιστική δύναμη της χώρας μας, απέναντι στην τουρκική.

Κατά την διάρκεια της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα», ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε: «Η Συνθήκη της Λωζάννης λέει πως τα συγκεκριμένα νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Υπάρχει συμφωνία, όλοι συμφώνησαν και είπαν “ναι”. Αυτά τα νησιά είναι συγκεκριμένα, η ονομασία τους οι συντεταγμένες τους, οι θέσεις τους. Εσείς έχετε στρατιωτικοποιήσει αυτά τα νησιά, 16 απο αυτά. Μας λένε “ας μη μιλήσουμε γι αυτά”… Μα γιατί όχι; Αν μιλάμε για διεθνές δίκαιο, από αυτό το θέμα θα ξεκινήσουμε. Όταν στρατιωτικοποιούνται αυτά τα νησιά, τότε κανένας δεν έχει δικαίωμα να πει κουβέντα απέναντι στις προσπάθειες της Τουρκίας που έχουν αμυντικό στόχο» υποστήριξε ο Ακάρ.

Στη συνέχεια, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk, υποτίμησε τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι εάν αυτά στοχεύουν την newsbreak, τότε είναι «λίγα»:

«H Eλλάδα επιχειρεί να δημιουργήσει κάποιες συμμαχίες. Μα εμείς ήδη είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Επίσης, με ένα υπερβολικό τρόπο, προβάλλουν τα εξοπλιστικά προγράμματα. Εμείς λέμε πως αν αυτά τα εξοπλιστικά είναι για την άμυνα τους είναι πολλά, αν όμως έχουν στόχο την Τουρκία τότε είναι λίγα… Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Είναι δεδομένη και η οικονομική τους κατάσταση. Μην ανοίξει η όρεξη τους με κάποιες ομιλίες, υποδείξεις, πιέσεις, με την Ε.Ε ή με την υποστήριξη κάποιων χωρών… Τους λέμε πως θα κάνουν μεγάλο λάθος. Ξεκαθαρίζουμε πως δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο και είμαστε ικανοί γι αυτό», δήλωσε με προκλητικό και απειλητικό ύφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ