Καστελλόριζο: Γη Ελληνική στο Ελληνικό Αιγαίο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

23 Απριλίου 2010 – πριν ακριβώς 12 χρόνια – ο τότε Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, από το προεκλογικό ψευδεπίγραφο “λεφτά υπάρχουν”, μας ανακοίνωνε από το ακριτικό νησί μας το Καστελόριζο – ναυαρχίδα των τουρκικών απαιτήσεων διεκδικήσεων στο Αιγαίο μας (τυχαίο;;;) – την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, οδηγώντας την Πατρίδα μας στα Μνημόνια και στα σκληρά οικονομικά μέτρα της αβάσταχτης λιτότητας, του πετσοκόμματος των συντάξεων, των μισθών και των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας, τα οποία μετακυλίονταν στην ελληνική αγορά!

Από αυτό το ακριτικό μας νησί – ο αθεόφοβος – με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου μας υπόγραψε το θάνατο του εμποράκου, το θάνατο μικρομεσαίων επιχειρήσεων!
Ας μην ξεχνάμε αυτήν την αποφράδα ημέρα, ποτέ μα ποτέ!

Ωστόσο, ο αδούλωτος λαός μας στο ακριτικό Καστελόριζο, ποτέ δεν ξεχνά αυτήν την ημέρα!
Φέτος, στις 23 Απριλίου, ημέρα Μεγάλου Σαββάτου και ημέρα εορτασμού της μνήμης του Αγίου Γεωργίου, στο Καστελόριζο υψώθηκε μεγαλοπρεπής ελληνική Σημαία (15Χ15m) με τον Άγιο Γεώργιο!

Αξίζει μάλιστα να αναφέρω – εξ όσων διάβασα – πως αυτή η τεράστια Σημαία, αποτελεί έργο ενός καλλιτέχνη από την Ξάνθη, του κ. Στράτου Μυλωνά! Την οποία εμπνεύστηκε ο πατέρας Γεώργιος Μαλτέζος και ο γνωστός καλλιτέχνης από την Ξάνθη ανέλαβε να τη δημιουργήσει! Στο σπουδαίο! Σε αυτό το πατριωτικό εγχείρημα, καθοριστική ήταν η συνεισφορά του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Ορεστιάδας!

Ο ίδιος καλλιτέχνης – πατριώτης από την Ξάνθη, είχε φιλοτεχνήσει πρόσφατα και τη μορφή της Παναγίας, σε εσοχή ψηλού βράχου κοντά στο αεροδρόμιο του Καστελόριζου, με την φράση “Η Παναγία μαζί μας”!

Ας γνωρίζουν λοιπόν, Παπανδρέου, Τσίπρας, Μητσοτάκης, Μπακογιάννη, Βενιζέλος και ΕΛΙΑΜΕΠ, πως το Αιγαίο δεν ανήκει στα ψάρια του, το Αιγαίο είναι “λίμνη ελληνική” ποτισμένη με το αίμα των Ελλήνων και καμιά συνδιαχείριση δεν θα επιτραπεί να γίνει με τους βάρβαρους γείτονές μας!

Φύλακος του Αιγαίου μας, ο τροπαιοφόρος Άγιος Γεώργιος και οι Κανάρης, Μιαούλης, Μπουμπουλίνα και τόσοι άλλοι καπεταναίοι που αγωνίστηκαν για την ελευθερία των νησιών του!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ