Τεράστιο σκάνδαλο: Δυο μεγάλες εταιρείες ενέργειας φέσωσαν ένα απο τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κοσμάκης πληρώνει απο το υστέρημα του τους υπέρογκους λογαριασμούς και οι εταιρίες τσεπώνουν τα λεφτά και δεν αποδιδουν τα πόσα που αντιστοιχούν στους δήμους και σε άλλες υποχρεώσεις τους. Ποιος τις καλύπτει άραγε και μπορούν και δρουν τοσο ανεξέλεγκτα απο τη στιγμή που διαχειρίζονται τεράστια πόσα για λογαριασμό του δημοσίου;

Σύμφωνα με το naftemporiki.gr, Εξώδικη Διαμαρτυρία – Δήλωση απέστειλε ο δήμος Καλλιθέας σε δύο ακόμη ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας , προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα ποσά , που αντιστοιχούν σε δημοτικά τέλη καθαριότητας , φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων και τέλος ακίνητης περιουσίας, για το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2020 έως και τον Δεκέμβριο του 2021.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο δήμος Καλλιθέας , διεκδικεί την απόδοση των εισπραχθέντων ύψους 315.000 ευρώ αλλά και 27.300 ευρώ, αντίστοιχα , από τις εν λόγω εταιρείες ενέργειας , που εφαρμόζουν την τακτική της παράνομης παρακράτησης.

Αξίζει να τονιστεί , ότι ο Δήμος όλο το προηγούμενο διάστημα , κινήθηκε άμεσα και απαίτησε με εξώδικη διαμαρτυρία σε ιδιωτικό πάροχο ρεύματος, οφειλές ύψους 305.500 ευρώ.

Τα εξώδικα απεστάλησαν , ύστερα από απόφαση του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου για να διασφαλιστεί η καταβολή των δημοτικών τελών , που ενώ οι εταιρείες έχουν εισπράξει από τους λογαριασμούς , δεν τα αποδίδουν στο ταμείο του δήμου.
Σε αντίθετη περίπτωση ο δήμος θα αναγκαστεί να προβεί σε υποβολή έγκλησης κατά των εταιρειών και θα διεκδικήσει κάθε οφειλόμενο ποσό πλέον των νόμιμων τόκων.

Να επισημάνουμε ότι στο παρελθόν ανάλογη τακτική , οδήγησε στην ποινική δίωξη και καταδίκη των νόμιμων εκπροσώπων εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και ο Δήμος Καλλιθέας εισέπραξε έντοκα τα οφειλόμενα ποσά που ξεπερνούσαν τις 500.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε σχετικά :

«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη και αδιάλειπτη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου , απαιτώντας μέσω της νομικής οδού , από τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας , την είσπραξη των χρημάτων που παρακρατούνται από τους λογαριασμούς και δεν αποδίδονται στο δημοτικό ταμείο.
Προστατεύουμε και εξυπηρετούμε τα συμφέροντα των συμπολιτών μας»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ