Απίστευτη κλιμάκωση της προκλητικότητας από την Τουρκία! Θλιβερή ημέρα στο Αιγαίο

Φαρμακονήσι, Αρκιοί, Λειψοί, Αγαθονήσι, Σάμος, Φούρνοι, Οινούσσες, Καλόλιμνος, Ίμια, Τέλενδος, Καλυμνος, Ρω, Καστελλόριζο, Σύμη, Ρόδος, Λέρος, Κως, Στρογγύλη, Νίσυρος και Χάλκη. Θα αντιδράσουμε όταν φτάσουν τα τουρκικά F-16 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»;

Όχι ένα, όχι δύο, αλλά 20 ελληνικά νησιά του Αιγαίου είδαν πάνω από τα κεφάλια τους τουρκικά μαχητικά F-16 να «σκίζουν» τους ελληνικούς αιθέρες και να «κουρελιάζουν» την εθνική μας κυριαρχία. Μόνο την Τετάρτη καταγράφηκαν 168 παραβιάσεις (οι 118 από τα μαχητικά) από τις οποίες 41 ήταν υπερπτήσεις!

Η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στο πεδίο είναι πρωτοφανής και αποτελεί ρεκόρ των τελευταίων ετών.

Πως αντιδρά η Ελλάδα σε όλα αυτά; Δεν αντιδρά. Και όταν επιχειρεί να το κάνει για τα μάτια του κόσμου, στέλνει… χαρτοπόλεμο στην Τουρκία κόντρα σε μαχητικά, drones, ελικόπτερα και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου.

Χάσαμε το μέτρημα

Το βράδυ της Τετάρτης λοιπόν, ένα ακόμη ζεύγος (από τα πολλά που μας… επισκέφθηκαν) τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από τη Σύμη στις 20:37, από τις 20:39 έως τις 20:43 πάνω από τη Ρόδο στα 28.000 πόδια.

Ακολούθως, έτερος σχηματισμός τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση στις 20:52 πάνω από τη Σάμο, στις 20:57 πάνω από τη Λέρο, στις 20:59 πάνω από την Κω, στις 21:00 πάνω από τη Στρογγύλη, στις 21:01 πάνω από τη Νίσυρο, στις 21:04 πάνω τη Χάλκη στα 25.000 πόδια.

Νωρίτερα, ένα άλλο ζεύγος τουρκικών F-16 είχε πετάξει πάνω από την Καλόλιμνο, τα Ίμια, τους Λειψούς, τους Αρκιούς, το Αγαθονήσι, την Τέλενδο και την Κάλυμνο.

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα, διαφορετικά ζεύγη τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από τη Ρω, το Καστελλόριζο, τους Λειψούς, τους Αρκιούς, το Φαρμακονήσι, τους Φούρνους, τις Οινούσσες, το Αγαθονήσι και τη Σάμο.

Ρητορική ερώτηση: Με ποια λογική ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη συνάντηση του με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, αποδέχθηκε την επανέναρξη των στρατιωτικών ΜΟΕ; (και που ακριβώς είναι η… αποκλιμάκωση που έλεγαν;)

Και δύο απορίες: Αν μέχρι το καλοκαίρι του 2023 που θα γίνουν οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει η ελληνική Κυβέρνηση (όποια Κυβέρνηση κι αν βρίσκεται επικεφαλής μέχρι τότε);

Θα υπάρξει κάποια στιγμή αποφασιστική απάντηση, ή θα παραμείνουμε θεατές αποχαιρετώντας σπιθαμή προς σπιθαμή την εθνική μας κυριαρχία;

Αστείες δηλώσεις Βαρβιτσιώτη

Μιλώντας νωρίτερα στο Star για τις -μέχρι τότε- τουρκικές προκλήσεις, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έκανε τη φοβερή διαπίστωση ότι υπάρχει… κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και πως έγιναν σημαντικές επενδύσεις της χώρας μας στην άμυνα. Το βλέπουμε…

Όσο για το μήνυμα που έστειλε στην Άγκυρα και φανταζόμαστε ότι κάπου στο «Λευκό Παλάτι» κανείς δεν θα μπορεί να κοιμηθεί από την ανησυχία;

«Δεν μπορεί να παίζει μαζί μας, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε οποιοδήποτε κομμάτι της επικράτειάς μας απέναντι σε κάθε επιβουλή».

Αυτή η «αποφασιστικότητα» είναι που προβληματίζει τους πάντες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ