17 χρόνων παλικαρακι ποδοπατηθηκε απο άλογα και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δυο νέα παιδιά δίνουν μάχη για τη ζωη τους καθως μεταφέρθηκαν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, έχοντας ποδοπατηθεί από άλογα.

Όλα έγιναν την Μεγάλη Παρασκευή, όταν το μηχανάκι το οποίο οδηγούσε ο 17χρονος Βασίλης με συνεπιβάτη την 19χρονη φίλη του, συγκρούστηκε με αγέλη αλόγων στο Γαλατά Ναυπακτίας.

Τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο Γενικό νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας», ωστόσο επειδή δεν υπήρχε κρεβάτι σε ΜΕΘ, ο 17χρονος διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου παραμένειδιασωληνωμένος με την κατάσταση της υγείας του να είναι κρίσιμη. Ο νεαρός δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ενώ η 19χρονη νοσηλεύεται με κατάγματα στο κεφάλι.

sfgdfg

Δεν είναι η πρώτη φορά ωστόσο που σημειώνεται αντίστοιχο ατύχημα, καταγγέλλουν οι γονείς των παιδιών μιλώντας στο protothema.gr. Οι γονείς αναφέρουν ότι τα άλογα τρέχουν στην περιοχή ανεξέλεγκτα και κανένας δεν λαμβάνει μέτρα για την προστασία των πολιτών, αλλά και των ίδιων των ζώων.

«Η κατάστασή του παιδιού μου είναι σταθερή αλλά κρίσιμη. Ελπίζουμε οι γιατροί να μας πουν καλύτερα νέα για το παιδί μας. Ο γιος μου πήγε με τη φίλη του μια βόλτα στην παραλία με τη μηχανή, όταν ξαφνικά είδε μια αγέλη αλόγων να κατευθύνεται κατά πάνω τους. Έπεσαν τα παιδιά από το μηχανάκι, τους ποδοπάτησαν τα άλογα με αποτέλεσμα ο γιος μου να βρίσκεται τώρα διασωληνωμένος στην εντατική και η φίλη του τραυματισμένη. Έχουν γίνει κι άλλα ατυχήματα αλλά πιο σοβαρά είναι το δικό μου το παιδί. Τα άλογα αυτά είναι άγρια, είναι ανεξέλεγκτα, δεν έχουν κάποιο αφεντικό για να τα τιθασεύσει, κυκλοφορούν ελεύθερα στην περιοχή, αγριεύουν, αφηνιάζουν και είναι επικίνδυνα» δήλωσε ο πατέρας του 17χρονου Βασίλη και πρόσθεσε:

«Τα άλογα αυτά κατεβαίνουν το βράδυ για να πιουν νερό και να βρουν τροφή αλλά δυστυχώς ήταν η τύχη των παιδιών να περάσουν τα άλογα εκείνη την ώρα από το σημείο, να τα ποδοπατήσουν και να τα τραυματίσουν. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί ανεγκέφαλοι που δεν νοιάζονται για τις ζωές των άλλων ανθρώπων και δεν κάνουν τίποτα για να μαζέψουν τα άλογα από την περιοχή. Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα αυτό στην περιοχή μας» καταγγέλλει.

sdfsfdsdfds

Από πλευράς του ο πατέρας της 19χρονης αναφέρει ότι η κόρη του βρίσκεται εκτός κινδύνου, ωστόσο έχει χτυπήσει στο κεφάλι:«Το κοριτσάκι μου έχει ξεφύγει τον κίνδυνο, έχει χτυπήσει στο κεφάλι, δεν θυμάται το περιστατικό αλλά πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και για τα δύο παιδιά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ