Σάλος με αυτο που αποκάλυψε ο Νίκος Ευαγγελατος για τον πληθωρισμό στη Γερμανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ευκλείδη (Όχι του Τσακαλώτου, του γνήσιου)

Εάν εσείς νομίζετε ότι το εννιά είναι μεγαλύτερο από το επτά, κάνετε λάθος. Το εννιά μπορεί να είναι μικρότερο από το επτά, εάν αυτό βολεύει την κυβέρνηση. Οπωσδήποτε.

Το αποκάλυψε ο Νίκος Ευαγγελάτος πριν από λίγο στο Mega.

Όσο για το αναλογικά που είπε για να δικαιολογήσει την φιλοκυβερνητική μαγική του ανάλυση, να του υπενθυμίσουμε ότι η Ελλάδα προέρχεται από ένα έτος με αποπληθωρισμό. Γεγονός που κάνει την πραγματική αύξηση, ακόμα μεγαλύτερη.

Στοιχεία σοκ: Στο 9,4% εκτοξεύθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Στο 9,4% εκτοξεύθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Απρίλιο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurostat, αυξημένος από 8% το Μάρτιο.
+38% στην ενέργεια, 6,4% στα τρόφιμα.
Να θυμηθούμε δηλώσεις αρμοδίων υπουργών ότι δεν υπάρχουν αυξήσεις τιμών και η αύξηση στο ρεύμα θα είναι 1€.

Η αύξηση σε ρεύμα και τρόφιμα αφορά το ευρωπαϊκό μέσω όρο καθώς σε κάθε χώρα διαφέρουν τα ποσοστά.

93105DB0 A123 4F00 865C D54FE2C475B8

450E4274 8F80 4615 A349 33826590AB69

Ιστορικό ρεκόρ καταγράφουν οι τιμές καταναλωτή στην ευρωζώνη, με τον πληθωρισμό να αναμένεται στο 7,5% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τη Εurostat. Αλμα 38% για τις τιμές Ενέργειας στην Ευρώπη και 6,4% για τα τρόφιμα.

Στο 9,4% εκτοξεύθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη χώρα μας -εναρμονισμένος για να μπορεί να συγκριθεί με την υπόλοιπη ευρωζώνη- τον Απρίλιο, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Eurostat. Ενα μήνα πριν, τον Μάρτιο, ήταν στο 8,0% σε ετήσια βάση, σύμφωνα επίσης με την Ευρωπαϊκή Αρχή. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή στη χώρα μας αναμένεται να έχουν ενισχυθεί κατά 2,2% τον Απρίλιο.

Τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής είχαν δείξει ότι ο πληθωρισμός στη χώρα μας διαμορφώθηκε στο ετήσιο 8,9% τον Μάρτιο.

Ιστορικό ρεκόρ καταγράφουν επίσης οι τιμές καταναλωτή στην ευρωζώνη, με τον πληθωρισμό να αναμένεται στο 7,5% τον Απρίλιο, από 7,4% που ήταν τον Μάρτιο, αυξάνοντας την πίεση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αφαιρέσει τα κίνητρα της κρίσης και να αυξήσει τα επιτόκια.

Ο μεγαλύτερος συντελεστής στον ετήσιο πληθωρισμό της ευρωζώνης ήταν ο ενεργειακός τομέας, με τις τιμές να αυξάνονται κατά 38% σε ετήσια βάση, ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό, αυξημένα κατά 6,4% σε ετήσια βάση.

Μεταξύ των κρατών-μελών, τα υψηλότερα ποσοστά πληθωρισμού που μετρήθηκαν με τον Εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή καταγράφηκαν στην Εσθονία με 19% και στη Λιθουανία με 16,6%, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στη Μάλτα με 4,9% και στη Γαλλία με 5,4%.

Με πληροφορίες απο το euro2day.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ