Μέτρα στήριξης 14 δις ευρώ ανακοίνωσε ο Ντράγκι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπόνους 200 ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιριών του τομέα της ενέργειας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε νέα μέτρα που αγγίζουν τα 14 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να στηριχτούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις της Ιταλίας από τις αυξήσεις στην ενέργεια.

«Θέλουμε να στηρίξουμε την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών και την παραγωγική δυνατότητα των επιχειρήσεων. Αυξάνουμε και τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να ενισχύσουμε την ανεξαρτησία μας από το ρωσικό φυσικό αέριο», δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι.

Όπως δήλωσε η μείωση των φόρων στα καύσιμα θα ισχύει μέχρι τις 8 Ιουλίου και θα παραταθεί για ακόμη τρεις μήνες η οικονομική βοήθεια για τους λογαριασμούς φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού, στις οικογένειες με χαμηλότερα εισοδήματα.

Θα αυξηθεί κατά 20% το ποσό που θα καταβάλει το ιταλικό δημόσιο σε εταιρίες που ανέλαβαν κρατικές εργολαβίες, σε ό,τι αφορά το κόστος των πρώτων υλών.

Η κυβέρνηση Ντράγκι ενέκρινε μπόνους 200 ευρώ για 28 εκατομμύρια εργαζομένων και συνταξιούχων με ετήσιο εισόδημα που δεν ξεπερνά τις 35.000 ευρώ. Επίσης προβλέπεται μείωση του μηνιαίου κόστους για τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Το συγκεκριμένο ποσό θα χρηματοδοτηθεί από τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιριών του τομέα της ενέργειας. «Αν η κατάσταση χειροτερέψει, θα προχωρήσουμε σε νέες παρεμβάσεις», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ