Άθλια πολιτική εκμετάλλευση της Eurovision – Απο γιορτή την μετατρέπουν σε πανηγυρακι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιπιλίζουν διαρκώς τον κόσμο με προβλέψεις και στοιχήματα οπως συνηθίζεται καθε χρόνο, δημιουργώντας προσδοκίες στο ελληνικο κοινό αλλα και στην Ελληνική αποστολή που δεν ανταποκρίνονται πάντα στην πραγματικότητα.

Αντί να στηρίξουν την Ελληνική συμμετοχή προβάλλοντας την στο εξωτερικό, κάτι που στην εποχή του διαδικτυου ειναι πλέον πολύ πιο εύκολο απο άλλες εποχές, κάθονται και γράφουν διθυράμβους για πρωτιές στα στοιχήματα και ένα σωρό άλλες αηδίες και πληροφορίες επιπεδου ράδιο αρβύλα, αφήνοντας στο αέρα την Ελληνική αποστολή.

Η παραδοσιακή πολιτική εκμετάλλευση της Eurovision απο την εκάστοτε κυβερνηση φέτος ξεπερνά καθε όριο και ηθική.

Ετσι διαβάζουμε και φέτος για την ελληνική συμμετοχή πως «Φλερτάρει» με την πρώτη πεντάδα στα στοιχήματα για την 66η Eurovision (με τον τελικό να είναι στις 14 Μαΐου), οπως καθε χρόνο άλλωστε.

Η Αμάντα Γεωργιάδη, κέρδισε τις εντυπώσεις στην πρώτη της πρόβα με το τραγούδι «Die Together» που πραγματοποιήθηκε στο stage του Pala Olimpico στο Τορίνο.

Η Ελληνίδα εκπρόσωπος αναχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου για την πόλη της γειτονικής Ιταλίας, προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η ίδια δήλωσε ενθουσιασμένη και ανυπόμονη γι’ αυτή την εμπειρία και φωτογραφήθηκε με την ελληνική σημαία.

Εκεί ο κόσμος σταματούσε συχνά την 25χρονη κοπέλα για να συνομιλήσει μαζί της και να της ευχηθεί τα καλύτερα, ενώ κατά τη διάρκεια της αναχώρησής της πίνακες ανακοινώσεων του αερολιμένα έγραφαν: «Καλή επιτυχία, Ελλάδα!»

Την Κυριακή, ανήμερα Πρωτομαγιά δηλαδή, στις 15.20 (ώρα Ελλάδας) η Αμάντα Γεωργιάδη ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή του διαγωνισμού για να προβάρει το κομμάτι της, με τον Φωκά Ευαγγελινό, ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της ελληνικής συμμετοχής, να δηλώνει σχετικά: «Ζήτησα από την Αμάντα να ερμηνεύσει το κομμάτι σαν η ιστορία που διηγείται να έχει συμβεί έναν χρόνο πριν. Το σκηνικό αποτύπωμα του τραγουδιού θα οριστεί από τρεις λέξεις: τη μοναξιά, την έλλειψη που νιώθεις έπειτα από έναν χωρισμό και τη φθορά που τελικά αμβλύνεται από τον χρόνο. Και όλα αυτά, βέβαια, θα καταλήγουν σε ένα υπέροχο φως. Για να αποτυπωθούν στη σκηνή όλα αυτά τα στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν προηγμένης τεχνολογίας LED και ένα αντικείμενο το οποίο, σύμφωνα με την προσωπική μου καλλιτεχνική εμπειρία, γειώνει τη σωματική ενέργεια».

Το μόνο που μπορούμε να πούμε ειναι αυτο που ελεγε καθε χρόνια η Δάφνη Μποκοτα, οταν παρουσίαζε την Eurovision: Καλή επιτυχία Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ