Θα τον ξεσκίσω – Οι αντιδρασεις των πιλότων μας όταν λοκάρουν τους Τούρκους πιλότους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκινώντας από τις Οινούσσες και καταλήγοντας στο Καστελλόριζο, παραβιάζοντας ότι ελληνικό υπάρχει στο ενδιάμεσο, η Τουρκία με μαχητικά, drones και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου έκανε επίδειξη θράσους και δύναμης στο βόρειο-βορειοανατολικό Αιγαίο αφήνοντας για μια ακόμη φορά έκθετη την ελληνική Κυβέρνηση, η οποία επιμένει στην πολιτική του «κατευνασμού», του διαλόγου και του «δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο NATO».

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά στις 27 Απριλίου  έγιναν πάνω από 130 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, εκ των οποίων πάνω από 25 ήταν υπερπτήσεις τουρκικών F-16 τα οποία «πιστώθηκαν» πάνω από 90 παραβιάσεις, ενώ τις υπόλοιπες έκαναν τουρκικά drones και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου!

Φαρμακονήσι, Αρκιοί, Λειψοί, Αγαθονήσι, Σάμος, Φούρνοι, Οινούσσες, Καλόλιμνος, Ίμια, Τέλενδος, Καλυμνος, Ρω και Καστελλόριζο είδαν τον αέρα τους να «σκίζεται» από τα τουρκικά φτερά. Δεκατρία ελληνικά νησιά!

Σπάνε τα κοντέρ οι Τούρκοι και η Ελλάδα το μόνο που κάνει, όταν αρθρώνει κάτι, είναι να αντιδρά χλιαρά, σαν να μην τρέχει και τίποτα σπουδαίο. Όπως το σημερινό διάβημα, με το οποίο ούτε καν θα ασχολήθηκε η Άγκυρα και γιατί να το κάνει άλλωστε, αφού έχει μετατρέψει σε τσιφλίκι της το Αιγαίο με την ανοχή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ένα ακόμα ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από Καλόλιμνο, Ίμια, Λειψούς, Αρκιούς, Αγαθονήσι, Τέλενδο και Κάλυμνο.

Πέταξαν πάνω από την Καλόλιμνο και τα Ίμια στις 19:58, πάνω από την Καλόλιμνο στις 20:05, πάνω από τους Λειψούς στις 20:08 και πάνω τους Αρκιούς στις 20:09 στα 23.000 πόδια.

Το ίδιο ζεύγος πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι στις 20:18 στα 20.000 πόδια, πάνω από τους Αρκιούς στις 20:19 και πάνω από τους Λειψούς στις 20:20 στα 24.000 πόδια.

Στη συνέχεια, το ίδιο ζεύγος πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από την Τέλενδο στις 20:27, πάνω από την Κάλυμνο στις 20:28 και πάνω από τα Ίμια στις 20:29 στα 23.000 πόδια.

Ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 είχε πραγματοποιήσει υπερπτήσεις πάνω από τη Ρωστις 19:37 στα 25.000 πόδια και στις 19:40 στα 24.000 πόδια, καθώς και πάνω από το Καστελλόριζο στις 19:38 στα 25.000 πόδια.

Νωρίτερα, τρία ακόμη ζεύγη τουρκικών F-16 είχαν πραγματοποιήσει υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά:

πάνω από τους Λειψούς στις 17:17 στα 27.000 πόδια και

πάνω από τους Αρκιούς στις 17:18 στα 14.000 πόδια.

Ακόμα πιο νωρίς άλλο ζεύγος τουρκικών μαχητικών, είχε πραγματοποιήσει υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι, τους Λειψούς, τους Φούρνους και της Οινούσσες ενώ και άλλο ζεύγος είχε πραγματοποιήσει υπερπτήσεις πάνω από Αρκιούς, Λειψούς, Αγαθονήσι, Σάμο, Φούρνους και Οινούσσες.

Βέβαια οι κινήσεις αυτές των Τούρκων δεν μένουν αναπάντητες απο τους Έλληνες πιλότους. Τα βίντεο από αερομαχίες που έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν, είναι ενδεικτικά των εφιαλτικών στιγμών που ζουν οι Τούρκοι από τη στιγμή που αποφασίζουν να μπουν στον ελληνικό εναέριο χώρο:

Βίντεο από αερομαχία πάνω από το Καστελλόριζο:

«Θα τον ξεσκίσω…»

Μέσα από το πιλοτήριο των Ελλήνων πιλότων:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ