Διαγγελμα του πρωθυπουργού έκτακτως σημερα στις 19:00 για τη μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 19:00 θα γίνουν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι σχετικές ανακοινώσεις για το νέο κυβερνητικό πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας, το οποίο θα αφορά τη μείωση των λογαριασμών στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Αύριο Παρασκευή, στις 08.30 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θα γίνει εξειδίκευση των μέτρων από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον γενικό γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνο Πετραλιά και τη γενική γραμματέα Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

Την παρουσίαση θα συντονίσει η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία επανέρχεται στα φώτα της δημοσιότητας μετά από μεγάλο διάστημα «αποχής».

Το σενάριο που φέρεται να έχει προκριθεί, είναι η επιβολή πλαφόν στη χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος, με το εξάμηνης διάρκειας σχέδιο να ενεργοποιείται από τον Ιούνιο. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να απορροφηθεί από τον νέο μηχανισμό τουλάχιστον το 80% της επιβάρυνσης που έχουν επωμιστεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τη ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής.

Το μέτρο θα είναι οριζόντιο, δηλαδή θα αφορά όλους τους καταναλωτές και όχι μόνο τους ευάλωτους, ενώ, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, στόχος θα είναι να στηριχτούν και όσοι καταναλώνουν πάνω από 300 κιλοβατώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ