Κανένας να μην παραστεί στην αιματοβαμμένη συναυλία!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΔΗ,

γιου του ήρωα της αγχόνης Ανδρέα Παναγίδη,

συζύγου της Δημάρχου Λευκονοίκου

Ζήνας Λυσάνδρου-Παναγίδη.


ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΜΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟΣ)

Του Αριστείδη Παναγίδη

4 Μαΐου 2022

Με έκπληξη διάβασα σε σημερινή εφημερίδα ανακοίνωση της διοίκησης των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο ότι προγραμματίζεται φιλανθρωπική εκδήλωση για τον εορτασμό των εβδομηντάχρονων της πιο πάνω «κυρίας» στον βασιλικό θώκο της Βρετανίας, στο αρχαίο θέατρο του Κουρίου, μαγαρίζοντας έτσι ένα ιερό για τον Ελληνισμό της Κύπρου, χώρο.

Θα μου πείτε ότι σε δικό τους κυρίαρχο χώρο ό,τι θέλουν μπορούν να κάνουν. Καμία αντίρρηση. Εκείνο, όμως, που δεν καταλαβαίνω, είναι η συμμετοχή κυπριακών φιλανθρωπικών οργανώσεων, Κυπρίων καλλιτεχνών και του πολιτιστικού ομίλου ΔΙΑΣΤΑΣΗ στα πανηγύρια που διοργανώνουν οι αρχές ενός κράτους που δεν έχει «αρχές», αφού το συγκεκριμένο κράτος δεν σεβάστηκε ούτε την υπογραφή του στις περιβόητες συνθήκες Ζυρίχης-Λονδίνου και ενήργησε και συνεχίζει να ενεργεί μέχρι σήμερα έτσι, ώστε να διχοτομηθεί η πατρίδα μας, αρνείται πεισματικά να καταβάλει το προβλεπόμενο μίσθωμα για τη χρήση κυπριακής γης και χολώνεται, όταν κάποιοι ξένοι επίσημοι εκφράσουν, έστω, την επιθυμία να επισκεφτούν τα Φυλακισμένα Μνήματα.

Σημειώστε, ότι τα Φυλακισμένα Μνήματα αποτελούν τον ιερότερο χώρο του Κυπριακού Ελληνισμού, αφού εκεί οι Άγγλοι κατακτητές και με την έγκριση της Ελισάβετ απαγχόνισαν και έθαψαν εννέα ήρωες της Κύπρου και άλλους τέσσερις που σκοτώθηκαν σε μάχες εναντίον των Βρετανών αποικιοκρατών. Και οι αρμόδιοι του κυπριακού προτεκτοράτου τους φροντίζουν να ικανοποιούν τις οδηγίες τους και να μην επιτρέπουν τις επισκέψεις ξένων επισήμων και διπλωματών στα Φυλακισμένα Μνήματα. Και για να μη νομίζετε ότι υπερβάλλω, σας παρακαλώ να μου υποδείξετε, έστω έναν ξένο επίσημο ή πρέσβη ή διπλωμάτη που επισκέφτηκε αυτό τον χώρο.

Ακόμη, οι βρετανοί των βάσεων με τις εκδηλώσεις αυτές θα εορτάσουν, λένε, τη φιλία των δύο κρατών, αποσιωπώντας το γεγονός ότι με τις αποφάσεις της η βασίλισσά τους κατέστησε κάποιους Κύπριους μαυροφορεμένους γονείς και κάποια βρέφη και νήπια ορφανά και συζύγους να κλαίνε στους τάφους των δικών τους νεκρών τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό τους.

Για όλα τα πιο πάνω, καλώ την κυβέρνησή μας να απαιτήσει τη ματαίωση της σχετικής εκδήλωσης, και τους όποιους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στα σχεδιαζόμενα πανηγύρια, να αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους και να αρνηθούν τη συμμετοχή τους σε αυτά.

Καλώ, επίσης, την κυβέρνησή μας να αρνηθεί την οποιαδήποτε συμμετοχή σε εκδηλώσεις αυτού του τύπου και να μην επιτρέψει να παραβρεθεί ο οποιοσδήποτε δημόσιος λειτουργός σε αυτές.

Τέλος, θέλω να πιστεύω ότι οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών, το Σ.Ι.Μ.Α.Ε., το Ίδρυμα Απελευθερωτικού Αγώνα Ε.Ο.Κ.Α. και το Ίδρυμα Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή θα πράξουν τα δέοντα, ώστε να ματαιωθούν οι εκδηλώσεις αυτές.

Σχόλιο Αντώνη Αντωνά

ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΔΗ.
ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΜΕ ΘΥΜΟ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ …..
ΟΠΟΙΟΣ ΤΥΧΟΝ ΠΑΕΙ, ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΝΗΜΑΤΑ …. ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ, ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΖΟΝΤΑΣ ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΑΓΧΟΝΗ ΠΟΥ Η ΔΟΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΣΤΗΣΕ …. ΣΤΙΣ 10 ΜΑΙΟΥ 1956 ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΙΙΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΡΑΟΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ … ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ Η ΑΙΜΑΤΟΒΡΕΚΤΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΧΑΡΗ, ΟΠΩΣ ΕΠΡΑΞΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΘΕΝΤΕΣ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕ ΟΤΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΘΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ….. Η ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ….
Η ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΥ ΠΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΙ ΤΟΤΕ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΣ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ …..
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΩΠΑΙΝΟΥΝ; Ο ΣΙΩΠΩΝ ΔΟΚΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΙΝ….. ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΗ Ν ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΩ ΠΟΛΥ ….ΔΙ-ΑΠΡΕΠΗΣ …. ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ….
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ …..
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ. ΑΔΕΛΦΟΣ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ .
Σαράντα χρόνια μετά, την 1η Αυγούστου 2004, στα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων της μάχης της Τηλλυρίας, ο φίλτατος αείμνηστος Στρατηγός Γεώργιος Καρούσος αναφέρει: «Σας βεβαιώνουμε, νεκροί συμπολίτες μας, ότι είμαστε έτοιμοι να λογοδοτήσουμε για τον απρόσφορο θάνατο σας. Έτοιμοι για όλα, όταν σε λίγο εκμετρώντας τον βίο μας, βρεθούμε απέναντι σας. Αλίμονο στους ανέτοιμους που ζουν με τις ψευδαισθήσεις ότι θα αποφύγουν το κολαστήριο της αδέκαστης ιστορίας, που επέρχεται ως καταλύτης και κριτής αδυσώπητος, για όσα έπραξαν εις βάρος αυτών που τους εμπιστεύτηκαν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ