Κοριτσι για σπίτι: Βουλευτίνα του Μακρον αγόραζε πανάκριβα εσώρουχα με έξοδα του Γαλλικού κράτους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεράστιο σκάνδαλο διασπάθισης δημόσιου χρήματος ξεσπασε στη Γαλλία με βουλευτίνα του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν.

Η Κοραλί Ντιμπόστ, έχασε την έδρα της στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, επειδη διαπιστώθηκε  χρέωνε τις αγορές πανάκριβων εσωρούχων που έκανε στα έξοδα που δικαιούνταν λόγω της βουλευτικής ιδιότητας.

Ετσι αναγκάστηκε να παραιτηθεί ενάμιση μήνα πριν διεκδικήσει την επανεκλογή της, όταν ο έλεγχος των δαπανών της αποκάλυψε ότι ξόδευε πάνω από 2.000 ευρώ τον μήνα σε εσώρουχα και ρούχα που τα χρέωνε στο Γαλλικό κράτος.

Μάλιστα υπαρχει και εμπιστευτική έκθεση που υποβλήθηκε στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση και δημοσίευσε ο ερευνητικός οργανισμός Mediapart που κατηγορεί την Ντιμπόστ για κακή  διαχείριση των συνεργατών της, από τους οποίους ζητούσε να κατασκοπεύουν το προσωπικό της οικίας της, να πηγαίνουν τα ρούχα της στο στεγνοκαθαριστήριο και τα υποδήματά της στον τσαγκάρη.

Η 39χρονη ήταν προσωπική επιλογή του Μακρόν και είχε εκλεγεί βουλευτής το 2017 στο Μονπελιέ, έχοντας προηγουμένως υπάρξει στέλεχος σχολής διοίκησης επιχειρήσεων. Πέρσι, η Ντιμπόστ τερμάτισε τη σχέση της με τον Γάλλο υπουργό υγείας, Ολιβιέ Βεράν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ