Δείτε Live τις ανακοινώσεις για τα μέτρα για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή την ώρα, το οικονομικό επιτελείο εξειδικεύει τις χθεσινές ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη που αφορούν σε ένα εθνικό σχέδιο για την ανακούφιση των ελληνικών νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τις ενεργειακές ανατιμήσεις.

Επιστροφή μέρους των υπέρογκων αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος, αναδρομικά από τον Δεκέμβριο έως τον Μάιο, ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της ακρίβειας στην ενέργεια. Και το μεγάλο ερώτημα πολλών πολιτών είναι πως θα πάρουν την αποζημίωση έως 600 ευρώ.

Σύμφωνα με το σχέδιο όσοι κατανάλωναν πάνω από 300 κιλοβατώρες τον μήνα για την περίοδο Δεκεμβρίου 2021 – Μαΐου 2022 θα λάβουν επιστροφή ποσού που αντιστοιχεί στο 60% των αυξήσεων για το τμήμα της κατανάλωσης άνω των 300 κιλοβατώρων. Η επιδότηση θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων τον Ιούνιο και τα χρήματα θα μπορούν να αξιοποιηθούν από τους καταναλωτές όπως οι ίδιοι επιθυμούν.

Αυτά εξειδικεύουν τώρα, οι Χρήστος Σταϊκούρας, Κώστας Σκρέκας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Θάνος Πετραλιάς και η Αλεξάνδρα Σδούκου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ