Συντετριμμένη η Βινα Ασικη απο τον θάνατο του συζύγου της: Κοινώνησε, ψέλλισε Σ’ ευχαριστώ, Θεέ μου και έσβησε

Η Βίνα Ασίκη θρηνεί για τον χαμό του αγαπημενου της  συζύγου Ορέστη Δημητρίου, που έφυγε απο τη ζωη χθες το μεσημέρι. Ήταν μαζί για 30 ολόκληρα χρόνια και είχαν συνεργαστεί και πολλές φορές και επαγγελματικά.

Ο Ορεστης , αφού έλαβε τη θεία κοινωνία, ψέλλισε «Σ’ ευχαριστώ, Θεέ μου» και έσβησε...

Από τον Νίκο Νικόλιζα απο την espresso

«Εφυγε ένας σπουδαίος άνθρωπος, χορογράφος, χορευτής, φίλος μας, ο γλυκός μας Ορέστης Δημητρίου, ο σύντροφος της φίλης μας Βίνας Ασίκη… Πώς να σε ξεχάσω, καλέ μου; Πώς;» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας, βυθίζοντας στη θλίψη όλους όσοι γνώριζαν το καλλιτεχνικό ζευγάρι.

Η ιστορία του διάσημου ζευγαριού αρχίζει τη δεκαετία του ’80, όταν οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσα από το επάγγελμά τους. Εκείνος χορευτής, εκείνη από τα πιο λαμπερά πρόσωπα, που άφησε εποχή μέσα από τις κινηματογραφικές ταινίες αλλά και τις βιντεοκασέτες στις οποίες είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

φ1

Οι δυο τους βρέθηκαν αρκετές φορές στα κινηματογραφικά πλατό να παίζουν και να χορεύουν μαζί για τις ανάγκες των ταινιών. Ο έρωτας δεν άργησε να έρθει για το ζευγάρι, το οποίο, όπως αναφέρουν συνάδελφοί του, αγαπήθηκε με πάθος. Ο γάμος του ζευγαριού έγινε στον Αγιο Δημήτριο Λουμπαρδιάρη και αποτέλεσε το κοσμικό γεγονός της εποχής, με πλήθος επωνύμων να βρίσκονται εκείνη την ευχάριστη μέρα της ζωής τους στο πλευρό τους. Μάλιστα, όσοι γνώριζαν το ζευγάρι, που ήταν τόσο αγαπημένο και πιστό, το θεωρούσαν πρότυπο στους καλλιτεχνικούς κύκλους. Πριν από αρκετά χρόνια απέκτησαν τον μονάκριβο γιο τους Αλέξανδρο, τον οποίο λάτρευαν.

φ4

Η Βίνα Ασίκη έως και τα μέσα της δεκαετίας του 2000 δεχόταν πλήθος προτάσεων για να συνυπάρξει -κυρίως σε κωμωδίες, όπως γινόταν και στο παρελθόν- πλάι σε μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου και του θεάτρου. Μάλιστα, τόσο ο Θανάσης Βέγγος όσο και η Ρένα Βλαχοπούλου τη λάτρεψαν. Ωστόσο εκείνη προτίμησε σιγά σιγά να απομακρυνθεί από τη λάμψη και τα στρας του εμπορικού κινηματογράφου και να ασχοληθεί με το παιδικό χοροθέατρο που είχαν δημιουργήσει με τον σύζυγό της, με το όνομα «Αμυνα», στον Δήμο Φυλής.

55A8CD4D 2A62 4C66 B773 05B2AB9C1BB1
Τα τελευταία χρόνια ο σύζυγός της λόγω προβλημάτων υγείας είχε αποσυρθεί από την καθημερινή ενασχόληση με το χοροθέατρο,
αφήνοντας όλο το βάρος στην πολυαγαπημένη του σύζυγο. Η ίδια, αν και δεχόταν προτάσεις να εμφανιστεί σε εκπομπές, πάντα με ευγένεια τις απέφευγε, φροντίζοντας ενδελεχώς τον πολυαγαπημένο της σύζυγο. Μια ιστορία αγάπης που αφήνει ανεξίτηλο το χρώμα της στη θρυλική εποχή των 80s!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ