Σάλος με την φωτογραφια του Ελον Μασκ που έστειλε στον Μακη Τριανταφυλλοπουλο, Τούρκος επιχειρηματίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ανάρτηση του ο Μάκης Τριανταφυλλοπουλος αναφερει:

Αφού σας λεω έχει σαλτάρει ο κόσμος κι εσείς δε με πιστεύετε! Μου το έστειλε φιλος Τούρκος επιχειρηματίας πρωί πρωί τριπλοεμβολιασμένος παρακαλώ! Βρε δεν πάμε καθόλου καλά…

4C2021EF F4FA 422A BC51 F945E8DBE9DC

Επικίνδυνος για τη δημοκρατία – Υπάλληλοι του twitter κατά του Έλον Μασκ

Οι υπάλληλοι του twitter χαρακτηρίζουν το νέο τους αφεντικό «επικίνδυνο για τη δημοκρατία». Η εξαγορά της πλατφόρμας από τον Έλον Μασκ αντί 44.000.000.000 δολαρίων προκάλεσε την εξέγερση των φιλελεύθερων εργαζομένων και προκάλεσε υστερία στους celebrities αριστερών πεποιθήσεων, οι οποίοι απείλησαν ακόμα και με αποχώρηση από την εφαρμογή, φοβούμενοι ότι ο νέος ιδιοκτήτης θα επιτρέψει τη «ρητορική μίσους να ανθήσει».

Ο ίδιος ο Μασκ σε ανακοίνωσή του επεσήμανε ότι «η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας δημοκρατίας που λειτουργεί και το twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης, όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας», ωστόσο πολλοί ήταν εκείνοι που δεν πείστηκαν. Η Βρετανίδα ηθοποιός Τζαμίλα Τζαμίλ ήταν από τις πρώτες που ανακοίνωσαν ότι θα εγκαταλείψει το twitter, λέγοντας ότι θα σταματήσει να «τουιτάρει» επειδή, όπως είπε, η πρόθεσή του για ελευθερία του λόγου θα καταλήξει σε «μίσος, φανατισμό και μισογυνισμό».

Ο ηθοποιός Ρομπ Ράινερ εξέφρασε τον φόβο του ότι ο Μασκ θα επανενεργοποιήσει τον λογαριασμό του «εγκληματία» Τραμπ, ενώ η Αμερικανίδα γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν έγραψε ότι «οι δισεκατομμυριούχοι όπως ο Μασκ παίζουν με διαφορετικούς κανόνες, σωρεύοντας δύναμη προς όφελός τους». Ακόμα και η Διεθνής Αμνηστία εξέφρασε την ανησυχία της περί αύξησης της ρητορικής του μίσους. Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι του twitter άρχισαν να γκρινιάζουν στα εσωτερικά message boards για την εξαγορά, λέγοντας ότι με το νέο καθεστώς θα αναγκαστούν να σταματήσουν την τηλεργασία.

Στα σχέδια του νέου αφεντικού είναι η καταπολέμηση των bots και η αυθεντικοποίηση των χρηστών, η εισαγωγή tweet περισσότερων χαρακτήρων, η εισαγωγή κουμπιού «επεξεργασίας κειμένου» και η κατάργηση των διαφημίσεων. Επιπλέον, οι συνδρομητές της premium υπηρεσίας Blue θα μπορούν να πληρώνουν με το κρυπτονόμισμα Dogecoin, ενώ οι αλγόριθμοι θα δημοσιοποιηθούν προκειμένου να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των χρηστών. Τέλος, τα αρχηγεία της εταιρίας θα μετατραπούν σε άσυλο αστέγων.

«Μπηχτές» Μπέζος για Κίνα

Πυρά εναντίον του Έλον Μασκ εξαπέλυσε και ο Τζεφ Μπέζος, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του ότι το twitter θα μπει στο «τσεπάκι» της Κίνας μετά την εξαγορά του από τον μεγιστάνα της τεχνολογίας, δεδομένου ότι η χώρα αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Tesla. «Μήπως η κινεζική κυβέρνηση μόλις επωφελήθηκε από την κίνηση αυτή;» τιτίβισε χαρακτηριστικά ο Μπέζος μετά τη γνωστοποίηση της εξαγοράς του twitter, ως σχόλιο σε δημοσίευμα των «New York Times», το οποίο επικεντρωνόταν στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Μασκ στην Κίνα. Λίγη ώρα αργότερα, όμως, έσπευσε να ανασκευάζει, γράφοντας ότι η δική του εκτίμηση στο ερώτημα που είχε θέσει νωρίτερα είναι «όχι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ