Έφυγε απο τη ζωη ο άνθρωπος θρύλος των τατουάζ στην χώρα μας, πέθανε ο Τζίμης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών άφησε ο θρυλικός Jimmy, ο πρώτος τατουατζής στη χώρα μας, ο οποίος έγινε διάσημος για το στούντιό του στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Δημήτρης Μαματσής άνοιξε το πρώτο κέντρο για τατουάζ στην Αδριανού το 1977, το οποίο λειτουργεί έως σήμερα με μεγάλη επιτυχία.

Γεννημένος στη Μυτιλήνη το 1933, ο Δημήτρης Μαματσής από μικρή ηλικία εργάστηκε στα καράβια. Για αρκετά χρόνια έζησε στο Τορόντο όπου ήρθε σε επαφή για πρώτη φορά με την τέχνη της ζωγραφικής, σε ένα στούντιο κοντά στο σπίτι του.

Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, το 1970 ο ίδιος εργάστηκε ως οδηγός στη γαλλική πρεσβεία και στη συνέχεια ως ταξιτζής. Λίγα χρόνια αργότερα αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τα τατουάζ και αφού έφερε από τον Καναδά τα πρώτα εργαλεία, ξεκίνησε να «χτυπάει» σχέδια σε Αμερικάνους που έπαιρνε κούρσα από το Φαληρικό Δέλτα.

Στις αρχές του 1978 αποφάσισε να ανοίξει στην Πλάκα, το πρώτο τατουατζίδικο στην Ελλάδα, ενώ μερικά χρόνια αργότερα μυήθηκε στην τέχνη του και ο γιος του ο Παύλος. Το στούντιο έγινε διάσημο και πολλοί διάσημοι πήγαιναν στου Τζίμη για να κάνουν τατουάζ.

Ο Δημήτρης Μαμάτσης σταμάτησε να εργάζεται στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και την επιχείρηση συνέχισαν τα παιδιά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ