Πρωθυπουργός Σερβίας: Δυσάρεστα νέα- Τα ‘Ανοιχτά Βαλκάνια’ δεν υποστηρίζονται από την Ευρώπη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας πραγματοποιείται συνάντηση για την κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία συμμετέχουν ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ και η πρωθυπουργός της Σερβίας,  Άνα Μπέρναμπιτς, όπως γράφει η GazetaShqiptare.

10F681BB 1E37 40C0 B005 F3F0ED1E5870

Στη συνάντηση αυτή η Μπέρναμπιτς μίλησε μεταξύ άλλων για τον διάλογο Κοσόβου-Σερβίας όπου είπε ότι δεν υπάρχουν πολλά καλά νέα.

«Μιλήσαμε για τον διάλογο μεταξύ Πρίστινα και Βελιγραδίου. Δεν έχουμε πολλά καλά νέα εκεί, για τα οποία μίλησε και ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

 «Όμως κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και στέλνουμε πάντα το ίδιο μήνυμα, ότι η ειρήνη και η σταθερότητα είναι τα καλύτερα και πιο σημαντικά για εμάς», δήλωσε ο Μπέρναμπιτς, γράφει το δημοσίευμα επικαλούμενο το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Η Πρωθυπουργός της Σερβίας, σε αυτή τη συνάντηση μίλησε και για την πρωτοβουλία «Ανοιχτά Βαλκάνια», όπου είπε ότι αν και οι Ευρωπαίοι πολιτικοί πιστεύουν ότι αυτή η πρωτοβουλία έχει διχάσει την περιοχή, όλοι μπορούν να επωφεληθούν από αυτήν την πρωτοβουλία.

Μέρος του πάνελ ήταν επίσης ο Ειδικός Απεσταλμένος για τον Διάλογο Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας, Μίροσλαβ Λάιτσακ και ο Αυστριακός Υπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, οι οποίοι σύμφωνα με τον Μπέρναμπιτς ήταν κατά της πρωτοβουλίας «Ανοιχτά Βαλκάνια».

«Η πρωτοβουλία είναι ανοιχτή σε όλους και όλοι μπορούν να επωφεληθούν. «Πολλοί πολιτικοί, ακόμη και Ευρωπαίοι, πιστεύουν ότι η πρωτοβουλία «Ανοιχτά Βαλκάνια» έχει διχάσει την περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των Λάιτσακ και Σάλενμπερ», είπε η Μπέρναμπιτς.

gazetashqiptare.al

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ