Πεδίο μάχης το ΑΠΘ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέος γύρος επεισοδίων μεταξύ φοιτητών και δυνάμεων των ΜΑΤ σημειώθηκε στο ΑΠΘ έξω από το κτίριο της Σχολής Θετικών Επιστημών αλλά και μπροστά από το κτήριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά από την αντίδραση των φοιτητών στην απόφαση να πραγματοποιούνται οι εργασίες για τη δημιουργία της βιβλιοθήκης παρουσία αστυνομικών, μετά από τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν άγνωστοι το Σάββατο στο κτήριο του Τμήματος Βιολογίας.

Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και αντικείμενα στον χώρο όπου γίνονται εργασίες για τη δημιουργία βιβλιοθήκης, στο πρώην «Στέκι Βιολογικού» που τελούσε υπό κατάληψη επί 34 χρόνια. Σύμφωνα με το voria.gr,  ομάδα ατόμων έσπασε τα ρολά αλλά και τις τζαμαρίες του κτηρίου της Πρυτανείας. Τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Μάλιστα, σε βίντεο που αναρτήθηκε και στα social media, καταγράφεται η άγρια προσαγωγή ενός διαδηλωτή.

Οι αστυνομικοί τον έχουν ρίξει το έδαφος, ενώ εκείνος φωνάζει ότι πονάει και τους καλεί να σταματήσουν να τον χτυπούν.

Μάλιστα, λίγο πριν τις 16.00, ένας άνδρας μεγαλύτερης ηλικίας ο οποίος υποστήριξε ότι είναι καθηγητής, ρώτησε τους αστυνομικούς αν φορούν «παντελόνια» και επιχείρησε να τραβήξει έναν από την στολή του. Τότε οι αστυνομικοί σύμφωνα με το voria.gr, απάντησαν με χημικά και επιτέθηκαν στους φοιτητές που βρίσκονταν πίσω από τον άνδρα, διαλύοντας την συγκέντρωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ