Ξεσπά ο Κώστας Μπακογιαννης και τα χώνει στον Θεοδωρικακο: Μη μασάμε τα λόγια μας – Η Αθήνα έχει ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα

Πρωτοφανες ξέσπασμα του Κωστα Μπακογιάννη κατα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, τον οποίο κατηγόρησε ανοιχτά για την κατάσταση που επικρατεί στην καρδιά της Αθήνας εξαιτιας της εγκληματικότητας, σημειώνοντας μάλιστα ότι προσπαθεί να τον συναντήσει εδώ και έναν μήνα.

«Μη μασάμε τα λόγια μας. Η Αθήνα έχει ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Αρκεί να κάνετε μια βόλτα στις γειτονιές για να πειστείτε. Κι εδώ δεν χρειαζόμαστε στατιστικές» δήλωσε ο Μπακογιάννης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. «Τον παρακαλώ εδώ και ένα μήνα να συναντηθούμε […] Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε» είπε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στον Θεοδωρικάκο.

Η απάντηση του Θεοδωρικάκου μέσω κύκλων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν άμεση και αιχμηρή, ενώ κατηγόρησε τον Μπακογιάννη ότι διαφωνεί με τις επιχειρήσεις «σκούπα» της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα θέτει ερωτήματα για τις δηλώσεις του Μπακογιάννη αναφέροντας «τι αλήθεια θέλει;»:

«Απορίες προκαλεί η στάση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη,ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αντί να επικροτεί τις εκτεταμένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, ο Δήμαρχος φάνηκε να διαφωνεί με τις επιχειρήσεις “σκούπα” στη δημόσια τοποθέτησή του. Η επικοινωνία μεταξύ δήμου και υπουργείου υπάρχει και είναι διαρκής με τον αρμόδιο Υφυπουργό να συντονίζει τις ενέργειες που αποφασίζονται. Γιατί προχώρησε σε τέτοιες δηλώσεις ο Δήμαρχος; Τι αλήθεια θέλει; Την εφαρμογή των νόμων ή την κατάσταση ανομίας που επικρατούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας;» καταλήγει στην απάντηση του ο Θεοδωρικάκος.

Η επίσημη απάντηση που εξέδωσε το Υπουργείο: 

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, είναι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο Οικονόμου, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της ασφάλειας στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας, εκ μέρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με το Δήμαρχο Αθηναίων και άλλα στελέχη για την αντιμετώπιση του προβλήματος του παρεμπορίου. Επίσης, ο επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Αττικής είναι σε συνεχή και άμεση επικοινωνία με τους εντεταλμένους συμβούλους για θέματα ασφαλείας του Δήμου Αθηναίων.

Πραγματικότητα είναι επίσης, οι αλλεπάλληλες δράσεις που έχει πραγματοποιήσει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας το τελευταίο δίμηνο. Στις επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν 2.585 έλεγχοι ατόμων, 617 προσαγωγές παράνομων μεταναστών, 23 συλλήψεις για ναρκωτικά και 13 συλλήψεις για παρεμπόριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ