Πάνω από 60 Ουκρανοί στρατιωτικοί εκπαιδεύονται στη Σχολή Πυροβολικού του Γερμανικού Στρατού…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πρώτοι Ουκρανοί έφτασαν στη Σχολή Πυροβολικού του γερμανικού στρατού, για να εκπαιδευτούν στα τεθωρακισμένα οβιδοβόλα. 

Σε μία νέα φάση μπαίνει πλέον η απόφαση της Γερμανίας για αποστολή βαρέος οπλισμού στην Ουκρανία. Πάνω από εξήντα Ουκρανοί στρατιώτες, εμπειρογνώμονες και μεταφραστές έφθασαν ήδη υπό άκρα μυστικότητα στη Σχολή Πυροβολικού του Γερμανικού Στρατού στο Ίνταρ Όμπερσταϊν στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου για να εκπαιδευθούν στα γερμανικά τεθωρακισμένα, αυτοκινούμενα οβιδοβόλα (PzH 2000).

Προκειμένου να ενισχυθεί η ουκρανική άμυνα έναντι της ρωσικής επίθεσης, Γερμανία και Ολλανδία στέλνουν συνολικά δώδεκα τεθωρακισμένα οβιδοβόλα, καθένα εκ των οποίων απαιτεί πέντε στρατιώτες ειδικά εκπαιδευμένους για τη λειτουργία του. Σύμφωνα με πληροφορίες η εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών θα διαρκέσει περίπου 40 ημέρες.

Υπάρχει όμως η εξής σκιά:  η πρόσφατη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Γερμανικής Βουλής, σύμφωνα με την οποία η εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών επί γερμανικού εδάφους μπορεί να συνιστά συμμετοχή της Γερμανίας στον πόλεμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ