Η μεγάλη κυβίστηση του ΠΑΣΟΚ για την συμφωνία με τις ΗΠΑ: Τους τράβηξαν το αυτί;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την απόφαση των ΗΠΑ να δώσουν F16 στην Τουρκία ζήτησε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης, προειδοποιώντας ότι μπορεί να αλλάξει την ψήφο του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έχει ταχθεί υπέρ της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για την επ’ αόριστον παραχώρηση των βάσεων.
«Οφείλετε να μας ενημερώσετε τώρα στη Βουλή για την αναβάθμιση των αεροσκαφών και αυτά που ζητάει από το Κογκρέσο γιατί από αυτό θα εξαρτηθεί η ψήφος μας. Αν το αίτημα του Λευκού Οίκου στο Κογκρέσο αληθεύει. Γιατί εμείς πρέπει να υπογράψουμε αυτή τη συμφωνία;», είπε χαρακτηριστικά δυναμιτίζοντας το κλιμα στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Τέλος η κυβίστηση ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: Ψηφίζει την συμφωνία

Μισή ωρίτσα κράτησε η «αντίσταση» του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στα εθνικά θέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά την απειλή Σκανδαλίδη ότι θα επανεξετάσει τη θέση του έναντι της συμφωνίας με τις ΗΠΑ ύστερα από την απόφαση Μπάιντεν για αναβάθμιση των τουρκικών F16, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ αποφάσισε ότι θα δώσει θετική ψήφο στην ονομαστική ψηφοφορία η οποία θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας παραδέχθηκε στη Βουλή ότι «η αναβάθμιση του τουρκικού οπλοστασίου συνιστά πρόβλημα» αλλά υποστήριξε ότι πρέπει να ψηφιστεί η συμφωνία αλλιώς «θα είμαστε πιο ανίσχυροι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ