Ο πατριώτης Δενδιας έβαλε τα πράγματα στη θέση τους: Ηχηρό «όχι» στην απόφαση Μπάιντεν να αναβαθμίσει τα τουρκικά F-16

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλγεινές εντυπώσεις προκάλεσε σήμερα στη Βουλή η εκκωφαντική σιωπή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την απόφαση Μπάιντεν να αναβαθμίσει τα τουρκικά F-16, μόλις λίγες μέρες προτού συναντηθεί μαζί του στον Λευκό Οίκο.

Ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της συζήτησης για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ απέφυγε να δεσμευθεί ότι θα θέσει θέμα στον Αμερικάνο πρόεδρο και προσπάθησε να υποβαθμίσει την κατάσταση, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία με τις ΗΠΑ πρέπει να ψηφιστεί.

Ωστόσο, από πλευράς του ο Νίκος Δένδιας είπε όσα δεν τόλμησε να πει ο πρωθυπουργός, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση. Ο υπ. Εξωτερικών τόνισε ότι η απόφαση των ΗΠΑ συνιστά πρόβλημα για την χώρα μας, την ώρα μάλιστα που η Τουρκία απειλεί και παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

«Εστάλη στα νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ ένα pre-notification που αφορά όχι νέα αεροσκάφη αλλά ραντάρ και πυραύλους υπαρχόντων αεροσκαφών. Αυτό δεν συνιστά τελεσθείσα πράξη. Εάν με ρωτάτε ως υπουργό της ελληνικής κυβέρνησης, μπορώ να σας απαντήσω. Η αναβάθμιση του τουρκικού οπλοστασίου συνιστά πρόβλημα για έναν απλό λόγο. Γιατί η Τουρκία έχει εκδώσει απειλή πολέμου εναντίον της Ελλάδας και γιατί παραβιάζει – όπως το ίδιο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει θέσει – την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελληνικής Δημοκρατίας» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας και ξεκαθάρισε:

«Η θέση της κυβέρνησης είναι σαφής. Όχι. Όπως το ίδιο σαφής είναι η θέση για το θέμα των γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία. Όχι. Αυτή είναι η άποψη και αυτήν την άποψη θα την υποστηρίξουμε και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε με τη στήριξη όλων των κομμάτων της Βουλής» είπε ο κ. Δένδιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ