Υπόθεση Κουκάκη: Ο Γεραπετρίτης ομολογεί την ύπαρξη παρακράτους!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός επικρατείας ισχυρίστηκε ότι η ΕΥΠ δεν παρακολουθούσε δημοσιογράφο με το σύστημα Predator. Όμως, υπάρχει η πληροφορία ότι η υπηρεσία παρακολουθούσε έναν χρόνο πριν τον Θανάση Κουκάκιη! Δηλαδή, το κράτος παρακολουθούσε έναν δημοσιογράφο και έπειτα η σκυτάλη πέρασε σύμφωνα με τον Γιώργο Γεραπετρίτη σε «κάποιον ιδιώτη»!

Στην καλύτερη, ο υπουργός μας δουλεύει. Στην χειρότερη, ομολογεί ότι κράτος και παρακράτος δρουν αρμονικά στην μπανανία.
Και ένα εξωφρενικό απόσπασμα από την απάντηση:
BAD15487 BD11 466B 8ED6 DDB0211E26B5
Διαψεύδει λοιπόν το Μαξίμου ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη μέσω του λογισμικού Predator, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει αγοράσει αυτό το σύστημα. Υπενθυμίζεται ότι το Reporters United έχει στη διάθεσή του κρατικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το καλοκαίρι του 2020 (έναν χρόνο πριν το χακάρισμα του Predator) η ΕΥΠ, η οποία τελεί υπό την άμεση εποπτεία του πρωθυπουργού, παρακολουθούσε το κινητό τηλέφωνο του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφάλειας.
Ωστόσο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, απαντώντας γραπτώς σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Γιώργου Καμίνη, αναφέρει ότι «η ΕΥΠ, όπως και οποιοσδήποτε άλλος δημόσιος φορέας στην Ελλάδα, δεν έχει προβεί στην προμήθεια του λογισμικού Predator». «Συνεπώς παρέλκει το ερώτημα εάν ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος παρακολουθείται μέσω του συγκεκριμένου λογισμικού από την ΕΥΠ, οπότε ήταν απολύτως ακριβής η τοποθέτηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου», σημειώνει ο Γ. Γεραπετρίτης, αναφερόμενος στην δήλωση Οικονόμου ότι ο Θ. Κουκάκης παρακολουθείτο από ιδιώτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ