Παπαγγελόπουλος: Έστησαν πολιτικό μηχανισμό για να φυγαδεύσουν καταχραστές του δημοσίου πλούτου!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόλαφος για τη διαφθορά στη χώρα μας, τον τεράστιο πολιτικό μηχανισμό που έχει στηθεί για το ξέπλυμα των σκανδάλων αλλά και τις σκοπιμότητες γύρω από τη δίωξη του, είναι ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στη δήλωση που κατέθεσε στην ανακρίτρια του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου.

Να υπενθυμίσουμε, πως ο κ. Παπαγγελόπουλος, που προσήλθε στο γραφείο της Ανακρίτριας την περασμένη Δευτέρα, αρνήθηκε να απολογηθεί, ωστόσο κατέθεσε υπόμνημα 640 σελίδων, το οποίο και χαρακτήρισε υπόμνημα-κατηγορητήριο, και μαζί τη συγκεκριμένη δήλωση. Σε αυτήν, μεταξύ άλλων, εξηγεί και τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε να απολογηθεί. Όπως διευκρινίζει αρνήθηκε με αυτόν τον τρόμο να συμμετάσχει στη διαδικασία της πολιτικής απάτης «που οργάνωσαν και υλοποίησαν με την πολιτική δίωξη σε βάρος μου οι πολιτικοί διώκτες μου, οι οποίοι επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν και την Δικαιοσύνη».

Αναφέρει ακόμη: «Μολονότι έχω το δικαίωμα να μην προσέλθω ενώπιον Σας ή να καταθέσω δια των συνηγόρων μου υπόμνημα χωρίς την παρουσία μου, επέλεξα ωστόσο να εμφανιστώ ενώπιον Σας και να κατατεθεί από τους συνηγόρους μου ενημερωτικό σημείωμα κατηγορητήριο για τις νομικά αβάσιμες και παράνομες κατηγορίες που μου
αποδίδονται.

Επέλεξα να εμφανιστώ ενώπιον Σας και ενώπιον της κ. Εισαγγελέως επειδή ως απλός πολίτης, ως πρώην Εισαγγελέας και πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης σέβομαι την Ελληνική Δικαιοσύνη και τους Λειτουργούς της αλλά δεν πρόκειται να νομιμοποιήσω δια της συμμετοχής μου την εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης και το ξέπλυμα των μεγάλων σκανδάλων της novartis και της μεγάλης φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

Καταθέτω υπόμνημα-κατηγορητήριο με το οποίο αντικρούω τα ψεύδη και τους παραλογισμούς των συκοφαντών μου καθώς και τις νομικές αοριστίες και παραδοξολογίες του κατηγορητηρίου. Ο τεράστιος όγκος της δικογραφίας και ο περιορισμένος χρόνος που μου δόθηκε για να μελετήσω χιλιάδες έγγραφα, με υποχρεώνουν να επανέλθω στο άμεσο μέλλον και με άλλο συμπληρωματικό υπόμνημα προκειμένου να απαντήσω και με επιπλέον στοιχεία στους πολιτικούς διώκτες μου και στους ελάχιστους ψευδομάρτυρες που επιστρατεύθηκαν ή εξαγοράστηκαν για να καταθέσουν σε βάρος μου. Άλλωστε, στερήθηκα το δικαίωμα να έχω επαρκή χρόνο μελέτης και επεξεργασίας των συγκλονιστικών στοιχείων που έχει εισφέρει στην διαδικασία ο κ. Βαξεβάνης και τα οποία έτι περαιτέρω αποδομούν το σαθρό κατηγορητήριο. Άλλο ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει την ορθότητα της απόφασης μου να μην νομιμοποιήσω με την παρουσία μου την διαδικασία σε βάρος μου και την εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης».

Ακόμη, σε ό,τι αφορά την ποινική δίωξη εις βάρος του και εις βάρος αθώων εισαγγελέων και δημοσιογράφων, αναφέρει πως αποτελεί εκδικητική, πολιτική δίωξη που αποσκοπεί να «εξαπατήσει τον Ελληνικό λαό και την Δικαιοσύνη και να ξεπλύνει τα μεγάλα σκάνδαλα της Novartis και της μεγάλης φοροδιαφυγής και να τα εμφανίσει ως δήθεν σκευωρίες. Επιπλέον, επιδιώκει να τρομοκρατήσει Εισαγγελείς, Δικαστές και δημοσιογράφους προκειμένου στο μέλλον να μην τολμήσει κανείς να ερευνήσει τους φαύλους και διεφθαρμένους πολιτικούς και πανίσχυρους επιχειρηματίες».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, υπογραμμίζει τέλος πως, όπως είχε αναφέρει και στη Βουλή θα μετατρέψει «τους κατήγορους μου σε κατηγορούμενους» αλλά και πως θα συνδράμει την Ελληνική Δικαιοσύνη με όλες του τις δυνάμεις «προκειμένου να αποτύχει η απόπειρα πολιτικής απάτης να ξεπλυθούν τα τεράστια σκάνδαλα της Novartis , της μεγάλης φοροδιαφυγής, του Βγενόπουλου κλπ και να εμφανιστούν ως δήθεν πολιτικές σκευωρίες».

Καταλήγει δε πως «η Δικαιοσύνη οφείλει και μπορεί να ρίξει άπλετο φως στο σκοτεινό παρασκήνιο της διαπλοκής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ