Κάποτε στην ΕΡΤ ο Φρεντυ Γερμανός φιλοξενούσε προσωπικότητες οπως η Κυρα της Ρω, τωρα στις εκπομπές πηγαίνουν καλεσμένοι παίχτες απο Τουρκοριάλιτι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκετές δεκαετίες πριν έκαναν εκπομπές στην Ελληνική τηλεοραση προσωπικότητες οπως ο μεγάλος Φρεντυ Γερμανος με ένα τεράστιο συγγραφικό έργο πίσω του και με καλεσμένους ανθρώπους άξιους και ικανούς. Χαρακτηριστική  ειναι η εκπομπή του με καλεσμένη την Κυρα της Ρω.

Σημερα δεν θα την φιλοξενούσε κανενα καναλι, οι βραδινές εκπομπές και τα περίφημα talk show στην πλούσια απο καναλια πια Ελληνική τηλεοραση φιλοξενούν αποφοίτους των ριάλιτι παιχνιδιών, τα περισσότερα τουρκικής παραγωγής.

Αυτή ειναι η κατάντια του πολιτισμού μας. Να βλεπουμε τον Τούρκο καναλάρχη να κανει προπαγάνδα για τα Ελληνικά νησια λέγοντας μεσα απο στο Survivor πως νησια ειναι όσα εχουν κατοίκους, με τους Έλληνες παίχτες του Surnivor να τον χειροκροτάνε.

«Τα νησιά δεν είναι τίποτε, αν δεν έχουν πάνω τους ανθρώπους» είπε στο «Survivor» ο περίφημος Τούρκος παραγωγός Ατζούν, Αμφισβητώντας με καλλιτεχνικό τρόπο τις βραχονησίδες μας. Για να αποδειχθεί τελικώς ότι εκεί στον Σκάι δεν πρέπει να αλλάξετε πρόγραμμα. Μυαλά πρέπει να αλλάξετε.

Μυαλά όμως θα πρέπει να αλλάξουμε και εμείς οι Έλληνες εάν θέλουμε να επιβιώσουμε. Από το χοροπήδημα των παικτών του γνωστού ριάλιτι, όταν βλέπουν τον Τούρκο παράγωγο, έως τους τηλεθεατές που επιμένουν να νομιμοποιούν τον συνεργάτη του εγκληματία Ερντογάν, χαρίζοντας του τηλεθέαση.

Διότι, ο κάθε Σκάι κάνει τη δουλειά του. Και με το αζημίωτο. Εμείς, οι Έλληνες, τα θύματα διαδοχικών γενοκτονιών από τους τούρκους που υφιστάμεθα σήμερα την μεγαλύτερη απειλή μετά την εισβολή στην Κύπρο, φέρουμε ακέραια την ευθύνη για αυτή την κατάντια.

Μπορεί να μην το δείτε στον Σκάι, ή σε άλλα ΜΜΕ που εξαρτώνται πολλαπλώς από αδιαφανή έσοδα για να επιβιώσουν, αλλά ο «χαμογελαστός» Ιλιτζαλί είναι συνεργός σχεδόν σε όλα τα εγκλήματα του Ερντογάν. Συμμετείχε στις φιέστες στην κατεχόμενη Κύπρο, επικροτούσε την ναζιστική εισβολή της Τουρκίας στην Συρία, στηρίζει κάθε δολοφονική επιλογή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Και όμως, τον αφήνουμε να λειτουργεί ως διαμορφωτής διασκέδασης, άρα και γνώμης, εντός ελληνικού εδάφους.

Φυσικά και υπάρχει μία μεγάλη αλήθεια σε αυτό που είπε ο Ιλιτζαλί. Όντως για τους Τούρκους, «Τα νησιά δεν είναι τίποτε, αν δεν έχουν πάνω τους ανθρώπους». Γι’αυτό ακριβώς έχουν προσπαθήσει να εξοντώσουν κάθε άνθρωπο από την Ίμβρο, την Τένεδο, την κατεχόμενη Κύπρο. Γνωρίζουν καλά ότι έστω και ένας άνθρωπος εάν παραμείνει σε ένα ελληνικό νησί, η τουρκική απανθρωπιά θα βρίσκεται πάντα σε κίνδυνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ