Έβγαλε λαβράκι η Αγγελική Νικολούλη: Παρέμβαση του εισαγγελέα για το θάνατο του 47χρονου στο Βόλο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρευνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση διέταξε ο εισαγγελέας Βόλου, μετά την προβολή της υπόθεσης του 47χρονου εστιάτορα από τον Βόλο, που έχασε την ζωή του μετά από ένα «περίεργο» τροχαίο. Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε από τον φίλο του, που τον εντόπισε βαρύτατα τραυματισμένο στο οδόστρωμα, να δώσει ανωμοτί κατάθεση.

Ζητήθηκαν ακόμη συμπληρωματικές καταθέσεις από τη μητέρα και τον αδελφό του Δημήτρη Κουτλάγκα, του 47χρονου εστιάτορα, που έχασε άδικα τη ζωή του μετά από ένα μυστηριώδες «τροχαίο». Τις νέες ανακριτικές πράξεις ανέλαβαν οι αξιωματικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου. Η διαδικασία που διέταξε ο εισαγγελέας είναι κατεπείγουσα, κάτι που σημαίνει ότι εντός δέκα ημερών οι αστυνομικοί θα πρέπει να στείλουν τις νέες καταθέσεις στον εισαγγελέα.

Στις 4 Φεβρουαρίου 2021 δύο φίλοι του άτυχου Δημήτρη, που βρίσκονταν μαζί του, τον εγκατέλειψαν βαριά τραυματισμένο στο κέντρο υγείας της περιοχής, χωρίς να πουν στους γιατρούς τι είχε προηγηθεί. Στη μητέρα του έκαναν λόγο για τροχαίο με τη μηχανή του. Ισχυρίστηκαν ότι τον βρήκαν τραυματισμένο στον επαρχιακό δρόμο Αργαλαστής – Λεφοκάστρου. Όταν οι συγγενείς έψαξαν στον τόπο για τη μηχανή του, δεν την βρήκαν. Την εντόπισαν αργά τη νύχτα και όλα έδειχναν «ένα στημένο σκηνικό τροχαίου».


«Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω»

Η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη εντόπισε και μίλησε μ’ έναν ακόμα βασικό μάρτυρα, έναν φίλο του θύματος, ο οποίος είναι κι αυτός ιδιοκτήτης ταβέρνας. Σύμφωνα με την παρέα που ήταν μαζί του λίγη ώρα πριν το μοιραίο συμβάν, πιθανόν να τον επισκεπτόταν φεύγοντας από αυτούς.

Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά την οποιαδήποτε εμπλοκή του, ενώ αναφέρει πως το θύμα είχε χρόνια να τον επισκεφτεί στην ταβέρνα του. «Σ’ εμένα είχε πάνω από τρία χρόνια να έρθει. Όποτε πήγαινα στην πλατεία τον έβλεπα, εκείνη την ημέρα δεν τον είδα. Δεν πέρασε καν έξω από το μαγαζί, δεν τον είδα καθόλου», ανέφερε.

Όταν ο δημοσιογράφος της εκπομπής τον ρώτησε για το ενδεχόμενο τσακωμού με κάποιον από την παρέα, ο μάρτυρας θέλησε να αποφύγει να δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση, αποπροσανατολίζοντας την κουβέντα.

«Μου ‘πε τα μαντάτα και μου έκλεισε το τηλέφωνο»

«Αν βρω ποιος ευθύνεται για το χαμό του παιδιού μου, θα πάρω το δίκιο μοναχή μου. Δε θέλω κανέναν, ούτε εισαγγελέα, ούτε…», είναι τα λόγια της χαροκαμένης μάνας, που ψάχνει να πάρει κάποιες απαντήσεις. Η κυρία Νικολέτα μιλάει για τα άτομα που «πέταξαν» τον γιο της στο Κέντρο Υγείας και τον παράτησαν εκεί.

«Ήταν απλά πελάτες στο μαγαζί και ειδικά τον έναν από αυτούς ο Δημήτρης τον λυπόταν. Ήμασταν κλειστά τότε λόγω του lockdown. Εκείνη τη στιγμή εγώ ήμουν ξαπλωμένη και με πήρε τηλέφωνο ο **** και με ενημέρωσε πως τον βρήκαν στο δρόμο και τον πήγαν στο κέντρο υγείας. Όταν τον ρώτησα πως ήταν, μου είπε “άι παράτα με” και μου έκλεισε το τηλέφωνο. Από τότε δεν τον ξαναείδα. Δεν ήρθε να με ρωτήσει για το πώς ήταν ο Δημήτρης. Θα μπορούσε να σώνονταν το παιδί αν καλούσαν ένα ασθενοφόρο. Τον πετάξαν και φύγανε. Το μπουφάν του το βρήκαμε στο δρόμο άθικτο. Έπεσε ολόκληρο παλικάρι κάτω και δεν έπαθαν τίποτα τα ρούχα του;», αναρωτήθηκε η τραγική μάνα.

«Ζω με τον φονιά του αδελφού μου»

Από την πλευρά του, ο αδελφός του άτυχου επιχειρηματία, Δήμος Κουτλάγκας, μίλησε στο «Τούνελ» από τον τόπο του συμβάντος.

«Να μας πουν τι έγινε, τίποτα άλλο δε θέλουμε. Εγώ ζω στην Αργαλαστή και ξέρω ότι υπάρχει ο φονιάς του αδελφού μου ανάμεσά μας. Υπάρχει Θεός και βλέπει…», τόνισε.

«Ήμουν στη Γερμανία για δουλειά, γύρισα με το νέο έτος για να κάτσω λίγες ημέρες και θα ξαναέφευγα. Εκείνη την ημέρα που έγινε το συμβάν είχα μόλις βγει από την καραντίνα λόγω του ταξιδιού και με πήρε τηλέφωνο η μητέρα μου να μου πει πως είχαν χτυπήσει τον Δημήτρη. Ένα από τα άτομα που ήταν ο Δημήτρης μαζί, δεν με ενημέρωνε για το τι είχε συμβεί. Το μηχανάκι δεν το βρίσκαμε πουθενά. Μετά εντοπίστηκε» κατέληξε ο αδερφός του εστιάτορα Δημήτρη Κουτλάγκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ